17.11.19

Οι χειμερινές δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Τέσσερα τουλάχιστον έργα θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας την τρέχουσα χειμερινή περίοδο. 

 Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν μέσα στις γιορτές.

 Η παρουσίαση του προγράμματος και των δραστηριοτήτων του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας για την περίοδο 2019 – 2020 έγινε προ ημερών από τον καλλιτεχνικό διευθυντής Γιάννη Μαργαρίτη.

Η αρχή θα γίνει με την σατιρική κωμωδία του Ηλία Καπετανάκη ο «Γενικός Γραμματεύς» που γράφτηκε στα τέλη του 19ου αιώνα
Θα ακολουθήσουν «Οι φασουλήδες με το ρόπαλο», του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα παιδικό του μεγάλου Ισπανού, που συνδυάζει τους ζωντανούς ηθοποιούς και τις κούκλες
Τα «Εμφύλια Έπη» του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου, σε επανάληψη, που εντάχθηκε στις εκδηλώσεις (Μάρτιος 2020) για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Η παράσταση θα ανέβει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Το έργο «Σοφία Λασκαρίδου: Το ταξίδι μιας ζωής» του Γιάννη Μαργαρίτη, παρουσιάζει την ιστορία της πρώτης Ελληνίδας που πέρασε το κατώφλι της Σχολής Καλών Τεχνών και που με την προσωπικότητά της ενέπνευσε τον Γρηγ. Ξενόπουλο να γράψει το διάσημο έργο του «Στέλλα Βιολάντη». Έργο κατάλληλο για γυμνάσια και λύκεια στο οποίο θα συμμετάσχει και ο τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος.
Μόνο αν εξασφαλισθούν χορηγοί και καλύψουν τα έξοδα θα ανέβει και το έργο «Αποσπάσματα ενός δείπνου» της Αθηνάς Στούρνα (προσωρινός τίτλος) 
Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει μετά το Πάσχα, την πρώτη του παράσταση. Πρόκειται για «Ιστορίες της Καλαμάτας», που με ελεύθερη είσοδο θα παρουσιαστούν σε διαφορετικά σημεία της πόλης. 
Έγινε γνωστό πως το πρόγραμμα «Μια αγκαλιά περιοδεύει», θα συνεχιστεί και φέτος με αναγνώσεις στις Λέσχες Φιλίας και Πολιτισμού (πρώην ΚΑΠΗ) του δήμου Καλαμάτας.
Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη – πρόταση πως θα αυξηθούν οι επιχορηγήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού.
Συνεργάτες θα είναι:
  • Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Εσπίριτου, που θα επιμεληθεί και το παιδικό,
  • Οι ηθοποιοί Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Γιώργος Αλεβυζάκης, Μαριάμ Ρουκχάτζε, Σοφία Κουλέρα, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Σταμούλης, Γιώργο Τσαπόγα και Μάρα Μπαρόλα.
  • Γενική τιμή εισιτηρίου θα είναι 12 ευρώ, για οργανωμένες παραστάσεις 8 ευρώ και το παιδικό και μαθητικό 5 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου