21.11.19

Κολέγιο απαγόρευσε ημερολόγιο με γυμνούς φοιτητές ύστερα από διαμαρτυρία βίγκαν

Το βασιλικό κτηνιατρικό κολέγιο απαγόρευσε ημερολόγιο των φοιτητών του ύστερα από διαμαρτυρία βίγκαν καθώς οι πρώτοι χρησιμοποίησαν πρόβατα για να καλύψουν τα γεννητικά τους όργανα.
Κτηνίατροι που χρησιμοποίησαν πρόβατα για να κρύψουν τα γεννητικά τους όργανα για ένα φιλανθρωπικό ημερολόγιο βρέθηκαν στο στόχαστρο οργανώσεων βίγκανς.
Για χρόνια, οι τελειόφοιτοι στο Κτηνιατρικό κολέγιο (Royal Veterinary College - RVC) του Λονδίνου δημιουργούσαν ένα φιλανθρωπικό ημερολόγιο.
Αλλά φέτος, σε μια από τις εικόνες, γυμνοί άντρες φοιτητές κτηνιατρικής «αναποδογύρισαν» τα πρόβατα – ακολουθώντας μια «ανώδυνη» μέθοδο που χρησιμοποιείται για την εξέταση των ποδιών των ζώων.
Η εικόνα οδήγησε σε «άσεμνες προσωπικές απειλές» στα κοινωνικά μέσα.
Σε απάντηση, το RVC δημοσίευσε μια ανοικτή επιστολή μετά από τις αντιδράσεις για το ετήσιο γυμνό ημερολόγιο.
«Έχουμε λάβει μέτρα για να εξηγήσουμε στους φοιτητές μας γιατί αυτή η συμπεριφορά είναι ακατάλληλη και τους ζήτησαν να αφαιρέσουν το ημερολόγιο και τις φωτογραφίες».
Οι μαθητές περιέγραψαν επίσης πώς είχαν υποστεί «προσωπικές επιθέσεις και παρενόχληση ... απλώς και μόνο επειδή συνδέονταν με το ημερολόγιο», ανέφερε η Veterinary Record.
​Ένας χρήστης του Twitter που επιτίθεται στο κολέγιο για την εικόνα δήλωσε: «Οι κτηνίατροι πρέπει να φροντίζουν και να σώζουν τα ζώα ... και να μην τα κακοποιούν για μια φωτογραφία».
Ωστόσο, η βρετανική κτηνιατρική ένωση βοοειδών (BCVA) υπερασπίστηκε τους μαθητές, αναφέρει η Daily Mail.
Η BCVA δήλωσε: «Στην εν λόγω εικόνα, οι φοιτητές κτηνιατρικής επιδεικνύουν έναν πρότυπο μηχανισμό χειρισμού που χρησιμοποιείται στην κτηνοτροφία για να καταστεί δυνατή η εξέταση των ποδιών και άλλων περιοχών που δεν θα μπορούσαν να εξεταστούν σε ένα όρθιο πρόβατο.
«Αυτό αναγνωρίζεται ευρέως ότι είναι ασφαλές και χωρίς πόνο για τα ζώα. Ως εκ τούτου, η BCVA αισθάνεται ότι η κατάσταση γύρω από την εικόνα και είναι κατάφωρα άδικη.
Η BCVA πρόσθεσε: «Η εν λόγω εικόνα έχει επισημανθεί από μια ομάδα που ονομάζεται «The Vegan Vet Network», πιθανώς επειδή χρησιμοποιεί τα ζώα στη φωτογραφία, σε αντίθεση με μια πληθώρα άλλων εικόνων που αφορούν ζώα συντροφιάς - «Πυροσβέστες με γάτες «φαίνεται να είναι ένας τομέας που έχει ξεφύγει από την κριτική».
Το RVC δήλωσε ότι θα επιδιώξει να «πάρει διδάγματα σχετικά με τις κοινές αξίες, την έγκαιρη επικοινωνία, τη στάση των μαθητών μας και την ανάγκη κατανόησης ενός μεταβαλλόμενου κόσμου».
«Θα συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα γεγονότα δεν θα ξανασυμβούν».
Το RVC πρόσθεσε: «Κανένας μαθητής δεν κατηγορείται, ατομικά ή συλλογικά και θα συνεργαστούμε για να εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα γεγονότα δεν θα ξανασυμβούν».
Χθες το βράδυ, το κολέγιο δήλωσε ότι το ημερολόγιο δεν πρόκειται να αφαιρεθεί από την πώληση εξ ολοκλήρου, αλλά μόνο μία εικόνα από αυτό.
Ένας εκπρόσωπος του Κολεγίου δήλωσε: «Κάθε χρόνο, οι φοιτητές του τελευταίου έτους μας παράγουν ένα ημερολόγιο για να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις».
«Δυστυχώς, αναγνωρίζουμε ότι μια εικόνα που σχεδιάστηκε για το ημερολόγιο του 2020 προσέβαλε ορισμένους και δεν ήταν σύμφωνη με τα υψηλά πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων της RVC, καθώς συνεπαγόταν περιττό χειρισμό ζώων».
«Αυτή η εικόνα έχει πλέον αφαιρεθεί από το ημερολόγιο του 2020, το οποίο συνεχίζει να διατίθεται και το RVC είναι υπερήφανο που υποστηρίζει τις προσπάθειες των σκληρά εργαζόμενων φοιτητών μας να αντλήσουν χρήματα και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου σε ένα καλό σκοπό».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου