22.11.19

Μαντάς σε Θεοδωρικάκο: Έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης σε Τριφυλία και Οιχαλία

Την κήρυξη συγκεκριμένων περιοχών των Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχε και ο Υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος.
Ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά στον Υπουργό τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις περιοχές αυτές από τις έντονες βροχοπτώσεις. Ειδικότερα ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση του αγροτικού και του κοινοτικού οδικού δικτύου, τονίζοντας ότι σε πολλά σημεία οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι λόγω υπερχείλισης ρεμάτων, καθιζήσεων ή/και κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατη η πρόσβαση πολιτών στα σπίτια και τις καλλιέργειές τους.
Επίσης ο κ. Μαντάς ενημέρωσε τον Υπουργό για τις πλημμύρες κατοικιών σε χωριά των Δ.Ε. Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Μελιγαλά και Οιχαλίας, ενώ αναφέρθηκε και στις σημαντικές ζημιές λόγω διάβρωσης που έχουν υποστεί υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες και ελαιώνες.
Η λεπτομερής καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, η οποία θα συνοδεύεται και από την σχετική γνωμοδότηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα αποτελέσουν τη βάση για την γρήγορη ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.
Ο κ. Μαντάς επιπλέον ζήτησε από τον Υπουργό να εγκριθεί έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών και την αποκατάσταση των ζημιών.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε τον Βουλευτή για την άμεση κινητοποίησή του και την ενημέρωση που του παρείχε και δεσμεύτηκε ότι θα ενεργοποιήσει κάθε δυνατότητα που διαθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να στηρίξει τους Δήμους με επιχειρησιακά και οικονομικά μέσα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου