21.11.19

Ο «The Guardian» καίει Έλληνα δημοσιογράφο ! Τά έπαιρνε να προωθεί τα συμφέροντα της Bayer

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Guardian», Έλληνας δημοσιογράφος συνεργαζόταν με τη γερμανική εταιρεία Bayer, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας.
Εμπλοκή Έλληνα δημοσιογράφου σε υπόθεση, στην οποία «πρωταγωνιστεί» η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer, διαπιστώνει η εφημερίδα «The Guardian».
Το βρετανικό δημοσίευμα, συγκεκριμένα, αποκαλύπτει μια σειρά emails μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του αμερικανικού τμήματος της Bayer και του Έλληνα δημοσιογράφου - από το 2018 έως το 2019.
Οι δύο πλευρές φέρεται να εξέταζαν διάφορους τρόπους για την αύξηση της «επιρροής» της γερμανικής εταιρείας, με αντάλλαγμα... γενναιόδωρες χορηγίες.
Εκείνη την περίοδο (σ.σ. 2017-2019), ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος κατείχε σημαντικές θέσεις σε δύο φορείς, την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Νέας Υόρκης και το Ίδρυμα Ξένων Ανταποκριτών της Νέας Υόρκης.
Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian», δεσμευόταν να «δώσει» φωνή στη Bayer σε διάφορα διεθνή media, με στόχο την προώθηση και την αύξηση της επιρροής της.
Μάλιστα, υποσχόταν στα στελέχη της Bayer ότι εφόσον η εταιρεία αποτελούσε «σημαντικό υποστηρικτή» του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών, τότε θα τύγχανε μιας σειρά εξυπηρετήσεων. Για παράδειγμα:
  • Ο αντιπρόεδρος της Bayer θα κατείχε μόνιμη θέση στο συμβούλιο του Ιδρύματος
  • Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών θα λάμβανε πρωτοβουλίες για την προώθηση θεμάτων που ενδιέφεραν τη Bayer
  • Η Bayer θα ενημερωνόταν εκ των προτέρων για τους νικητές των βραβείων του Ιδρύματος
  • Η επιλογή των νικητών δεν θα ερχόταν σε σύγκρουση με τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες της Bayer

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου