12.12.19

Ακόμα μια βροχερή ημέρα με τοπικές καταιγίδες

Η Πέμπτη (12/12) αναμένεται να είναι βροχερή, καθώς προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ιδιαίτερη μεταβολή και οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν.
Ο καιρός θα παραμείνει βροχερός και την Πέμπτη (12/12), καθώς προβλέπονται τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα ιδίως  στην Κεντρική, Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Επίσης, αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο.

Στα χαμηλά ο υδράργυρος

Έντονο κρύο χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 12, στην Ήπειρο από 6 έως 17, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 16 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 10 έως 19.

Εξασθένηση των ανέμων

Οι άνεμοι αναμένεται να είναι εξασθενημένοι σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες και έτσι, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και, στην αρχή της ημέρας, τοπικά μέχρι και τα 7.
Στο υπόλοιπο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική μικρή εξασθένηση.
Στο Ιόνιο, θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι, σύμφωνα με το meteo.gr.

Πιθανότητα για καταιγίδες στην Αττική – Βροχές στη Θεσσαλονίκη

Για την Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές βροχές και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ακόμα και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί,  5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, αφού αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ανά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου