9.12.19

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ








ΔΙΑΧΥΤΟΣ είναι ο προβληματισμός από την απουσία στρατηγικής για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο με τους παραγωγούς να ομολογούν ότι η Πολιτεία είναι απούσα καθώς οι
ελπίδες για ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα εξανεμίζονται...
O κ.Γιώργος που συναντήσαμε στην αγορά τονίζει ότι "πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εισόδημα χάνεται, πολλοί δεν μαζεύουν τον ελαιόκαρπο καθώς οι τιμές είναι εξευτελιστικές για τον αγρότη".
Από την πλευρά του κ. Δημήτρης αναφέρει ότι "οι τιμές είναι γελοίες, επειδή είμαι γαμπρός στην περιοχή για πολλά χρόνια, αν μιλήσω στο μικρόφωνο θα είμαι καυστικός οπότε αφήστε το..." για να αναρωτηθεί πως τόσα χρόνια δεν υπάρχει καμία κρατική παρέμβαση.
Αρκετοί δημότες καθώς όλοι σχεδόν έχουν ελαιοπερίβολα για ιδία κατανάλωση με ενίσχυση του εισοδήματος μονολογούν ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ο κ. Τάσος προσθέτει ότι "έχουμε τον καλύτερο ελαιόκαρπο και σαφώς θέλει βελτίωση η καλλιέργεια αλλά κυρίως η τυποποίηση του λαδιού, αν δεν γίνει εθνικός οργανισμός ελαιολάδου δεν υπάρχει μέλλον για να ανταγωνιστούμε τους Ευρωπαίους, οπότε τα χάλια μας είναι δεδομένα"
Ο κ. Χρήστος Μπακούρος υπογραμμίζει ότι οι παραγωγοί δεν μαζεύουν τις ελιές, προβλέποντας ότι σε λίγο θα γίνουμε μετανάστες στην Αυστραλία, λέγοντας ότι η Πολιτεία δεν θέλει βελτίωση γιατί 'όλοι αλλάζουν καρέκλες, κολάρα, θέσεις, αλλάζουν γραβάτες και κουστούμια οπότε κάθε τετραετία λέμε μια από τα ίδια.." 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου