27.1.20

Τόκιο 2020: Με υδρογόνο θα λειτουργεί η Ολυμπιακή δάδα

Οι Ιάπωνες διοργανωτές ανακοίνωσαν πως για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων η ολυμπιακή φλόγα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα καίει με υδρογόνο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων η δάδα θα λειτουργεί με υδρογόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ιαπωνία.
Η δράση αυτή εντάσσεται στην όλη προσπάθεια που κάνει η Οργανωτική Επιτροπή του «Τόκιο 2020», ώστε οι επικείμενοι Αγώνες να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο φιλικοί προς το περιβάλλον.
Στόχος των διοργανωτών είναι ο περιορισμός της εκπομπής αερίων άνθρακα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης αλλά και μέσω των Αγώνων να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τους Ιάπωνες σε θέματα περιβάλλοντος.
Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε πως κάποια σημεία της δάδας θα χρησιμοποιούν υδρογόνο που δεν καίει διοξείδιο του άνθρακα, όταν καίγεται, ενώ το υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί και στον βωμό που θα καίει τη φλόγα στις τελετές έναρξης και λήξης.
To υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί στη φλόγα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της από τη Φουκουσίμα στο Αΐτσι, όπως και σε κάποια σημεία του Τόκιο, ενώ πετρέλαιο θα χρησιμοποιηθεί σε υπόλοιπες διαδρομές.
Στο μεταξύ, περίπου 500 υδρογονοκίνητα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου