29.1.20

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτη ιστορία επιβίωσης μητέρας με τα 3 της παιδιά σε ζούγκλα του Περού

Η μητέρα και τα παιδιά της ανέφεραν ότι επιβίωσαν καταναλώνοντας σπόρους, φυτά και μούρα. 

Οι τέσσερις τους αποπροσανατολίστηκαν και χάθηκαν μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησαν σε συγγενείς στα σύνορα Περού – Κολομβίας. 
Πλέον νοσηλεύονται υποσιτισμένοι και αφυδατωμένοι. Σύμφωνα με τον κολομβιανό τηλεοπτικό Caracol η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, είχε σχεδιάσει να συναντηθεί με τον σύζυγό της για να πραγματοποιήσουν μαζί το ταξίδι της επιστροφής. Ωστόσο δεν κατάφεραν να συναντηθούν και ο σύζυγός της ανέφερε την εξαφάνιση στις αρχές όταν δεν συναντήθηκαν στο καθορισμένο σημείο.    
Η γυναίκα ανέφερε ότι είχε αποπροσανατολιστεί στη μέση του ταξιδιού και χάθηκε στην περιοχή κοντά στον ποταμό Πουτουμάγιο.
Εκείνη και τα τρία παιδιά της πέρασαν τις επόμενες 34 μέρες μέσα στη ζούγκλα μέχρι που συναντήθηκαν με ιθαγενείς της φυλής Secoya κοντά στο χωριό Yubito.
Εκείνοι, με τη σειρά τους, ειδοποίησαν το Πολεμικό Ναυτικό του Περού. Το σήμα μεταβιβάστηκε στο αντίστοιχο σώμα της Κολομβίας που έστειλε χόβερκραφτ για να μεταφέρει την οικογένεια πίσω στην χώρα.
Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από το Caracol TV, τηλεοπτικό σταθμό της Κολομβίας, δείχνει τρία υποσιτισμένα και αφυδατωμένα παιδιά να συναντούν τον πατέρα τους που περίμενε σε ναυτική βάση του Puerto Leguízamo. «Αν δεν πίναμε νερό κάθε μισή ώρα θα λιποθυμούσαμε», είπε η μητέρα. «Έπρεπε να σταματάμε συνέχεια, τα κορίτσια δεν μπορούσαν να περπατήσουν άλλο». 
Ανώτατο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού της Κολομβίας ανέφερε ότι τα μέλη της οικογένειας είχαν γεμίσει από τσιμπήματα ενώ είχαν τραυματιστεί στα πόδια. Στο νοσοκομείο υποβάλλονται σε εξετάσεις για ασθένειες που προκαλούνται από τσιμπήματα κουνουπιών όπως η ελονοσία και ο κίτρινος πυρετός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου