28.1.20

Δείτε πότε πρέπει να πετάξετε τα μπαχαρικά

Όπως είναι γνωστό, τα αρτύματα παντός τύπου είναι από τις κλασικές στο ντουλάπι κάθε κουζίνας ωστόσο είναι πολύ εύκολο να ξεχαστούν, ειδικά αν τα έχετε προμηθευτεί χύμα και δεν έχουν καταγεγραμμένη ημερομηνία λήξης όπως στις συσκευασίες.

​Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση και πώς θα καταλάβετε αν δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση δεδομένου ότι τα σημάδια αλλοίωσης δεν είναι τόσο εμφανή όσο αυτά των φρέσκων μυρωδικών λ.χ;
Στα καταστήματα που πωλούνται χύμα θα τα βρείτε σε μεγάλες ποσότητες και φυσικά θα προμηθευτείτε όσο χρειάζεστε. Αν παραμείνουν καιρό στο ντουλάπι σας καιρό τι κάνετε; Τα πετάτε; Η απάντηση είναι όχι, υπό την προϋπόθεση όμως ότι τα έχετε αποθηκεύσει σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς ώστε τα αρώματά τους να διατηρούνται αναλλοίωτα.
Η γεύση των μπαχαρικών εξάλλου προέρχεται από αρωματικά έλαια και αν δε γίνει σωστή αποθήκευση αυτά χάνονται. Ειδικά τα τριμμένα μπαχαρικά καλό είναι να καταναλώνονται σε χρονικό διάστημα εντός το πολύ δύο χρόνων. Επίσης, είναι πολύ βασικό οι χώροι αποθήκευσής τους να είναι ξηροί και δροσεροί.
Αν υπάρχει υγρασία δημιουργείται μούχλα και αν η θερμοκρασία είναι υψηλή, στα βάζα δημιουργούνται ζωΰφια. Φροντίζετε λοιπόν να προμηθεύεστε μικρές ποσότητες μπαχαρικών ώστε να καταναλώνετε μόνο ποσότητες που χρειάζεστε απολαμβάνοντας τα αρώματά τους στο μέγιστο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου