19.1.20

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια  βλέπουμε την παράγωγης   μας   να καταστρέφεται  την μια χρόνια  από τον δάκο  γλοιοσποροιο   και  την   δεύτερη από τις χαμηλές  τιμές .  Φτάνουμε στο τέλος της ελαιοκομικής  περιόδου . 
Το   λαδί μας το περνούν σε πολύ  χαμηλή  τιμή κάτω   από το  κόστος  παράγωγης ,  και εμείς χορτάσαμε  από  λόγια , υπόσχεσης , και από ένα  σορό   ανάλυσης   για το ελαιόλαδο .  Κανένα  μετρό  στήριξης   τον ελαιοπαραγωγών   που  καταστρέφονται  από την κυβέρνηση .   
Που   το μόνο που  κάνουν      τη  ώρα  που η αγρότες  είναι αναγκασμένη  να βγουν στους δρόμους  για να  παλέψουν   για την επιβίωση   τους       είναι να στέλνουν   κλητήρια  για αγροτοδικεια  από της κινητοποίησης  του 2016  για εκφοβισμό των   αγροτών  δεν πρόκειται να μας φοβίσουν  θα μας βρίσκουν συνεχεία μπροστά τους.  ΤΑ αιτήματα μας  είναι αιτήματα επιβίωσης  . 
Για   αυτό συνάδελφοι   αγρότες καλούμαστε να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας
Η απογοήτευση δε βοηθά, η αγανάκτηση μόνη της δε φτάνει! Οι διάφοροι «παράγοντες» που τάζουν λύση στα προβλήματα μας αποκοιμίζουν για να μένουμε στον καναπέ, μακριά από κινητοποιήσεις που κοντράρουν τις πολιτικές που μας τσακίζουν.
Εμείς, μόνοι μας, οργανωμένα θα παλέψουμε για την επιβίωσή μας
Καλούμε   στην σύσκεψη  που θα πραγματοποιηθεί   στα γραφεία μας  στο χανδρινου   την πέμπτη    23  Ιανουαρίου   και ώρα 19 00 μμ     για την οργάνωση του αγώνα μας   και την συμμετοχή μας στης κινητοποίησης 

Ζητάμε
·         Κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών
·             Κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και αφήνει εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Φτηνό προϊόν για τις λαϊκές ανάγκες.
·          Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας.

·         Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει και να ασφαλίζει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
·         Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής.
·         Απαιτούμε από την κυβέρνηση: Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των αγροτοδικείων. Να πάψουν οι διώξεις, η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Καλούμε τους αγρότες  να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουμε τις επόμενες μέρες».

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου