24.1.20

Αρχίζει η χρονιά του ποντικού και η τύχη είναι με το μέρος του Τραμπ

Η τύχη θα χαμογελάσει στον Ντόναλντ Τραμπ αυτήν την χρονιά του ποντικού, που αρχίζει αύριο, προβλέπουν οι ταϊβανοί μετρ του φενγκ σούι, που ωστόσο εμφανίζονται πολύ πιο επιφυλακτικοί ως προς την Μέγκαν και τον Χάρι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν περάσει μία ταραγμένη περίοδο στο τέλος της χρονιάς του χοίρου. Ο πρώτος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης και οι άλλοι δύο μόλις έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Αλλά, αν πιστέψουμε τους μετρ του κινεζικού ωροσκοπίου, ο Τραμπ φαίνεται ότι τους επόμενους μήνες θα μπορέσει να βγάλει το κεφάλι από το νερό.
«Ο Τραμπ έχει ένα ευτυχές πεπρωμένο», είπε ο Γκάο Γιου-λιν, ταϊβανός μετρ του φενγκ σούι, αφού συμβουλεύθηκε το Yi Jing, το αρχαίο εγχειρίδιο των προβλέψεων.
«Εχει το πεπρωμένο ενός παιδιού του παραδείσου, που βαδίζει σε έναν δρόμο ασφαλή και ήρεμο και που μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια».
Η τέχνη του φενγκ σούι , που σημαίνει «άνεμος και νερό», έχει μεγάλη επιρροή στην Ασία. Στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι ακολουθούν τις αρχές του για να διαμορφώσουν την κατοικία ή το γραφείο τους και για να λάβουν αποφάσεις, ελπίζοντας ότι θα μεγιστοποιήσουν την ευημερία και την τύχη τους.

Πιθανότητες επανεκλογής;
Στηρίζεται σε μία αρχαία φιλοσοφία που θεωρεί ότι όλα τα γεγονότα αποτελούν προϊόν μίας λεπτής ισορροπίας ανάμεσα στα πέντε στοιχεία που σχηματίζουν το σύμπαν: το μέταλλο, το ξύλο, το νερό, την φωτιά και τη γη.
Το κινεζικό σεληνοηλιακό ημερολόγιο εγγράφεται σε έναν κύκλο 12 ετών, κάθε ένα από οποία συμβολίζονται από ένα ζώο, που συνδέονται με τα πέντε στοιχεία, δημιουργώντας ένα σύστημα συνδυασμών που επανέρχεται κάθε 60 χρόνια.
Αύριο, η χρονιά του «ποντικού του μετάλλου» θα διαδεχθεί την χρονιά του «χοίρου της γης».
Η Γουάνγκ Χσιν-γι, η οποία βασίζει τις προβλέψεις της σε ένα σύστημα μαντείας που χρησιμοποιείται στους ναούς τους αφιερωμένου στην θεά της θάλασσας Μαζού, φαίνεται ότι πιστεύει σε μία δεύτερη προεδρική θητεία του Τραμπ.
«Η τύχη θα χαμογελάσει στον Τραμπ το 2020. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει σε ό,τι θα επιδιώξει».
Αλλά ο Τσανγκ-τσι, μετρ του φενγκ σούι από την Ταϊπέι, είναι πιο επιφυλακτικός.
«Οι πιθανότητες επανεκλογής του εξαρτώνται επίσης από την τύχη των αντιπάλων του», λέει.

Νέος κύκλος
Ο Χάρι και η Μέγκαν μόλις εγκαταστάθηκαν στην νότια πλευρά του νησιού του Βανκούβερ, μετά την θεαματική τους ρήξη με το βρετανικό στέμμα.
Για το ζεύγος, η χρονιά του ποντικού μπορεί να είναι περισσότερο περιπεπλεγμένη, σύμφωνα με την Γουάνγκ Χσιν-γι, η οποία ανησυχεί με την απόσταση που υπάρχει πλέον ανάμεσα σε αυτούς και την βασιλική οικογένεια.
«Ο Χάρι και η Μέγκαν πρέπει να σκεφτούν ήρεμα και να αντιμετωπίσουν με ηρεμία την κατάσταση για να διαφυλάξουν την οικογενειακή τους αρμονία».
«Το γεγονός ότι είναι μόνοι και δεν έχουν επιτύχει όσα θέλουν μπορεί να προκαλέσει ανησυχία μεταξύ τους».
Ο ποντικός δεν είναι και το πιο λαμπερό από τα 12 ζώα του κινεζικού ημερολογίου, αλλά γιορτάζεται ως σύμβολο γονιμότητας και πλούτου. Αλλά και εξυπνάδας.
Διότι, σύμφωνα με τον θρύλο, ο ποντικός νίκησε στην κούρσα των ζώων που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του αυτοκράτορα του Ουρανού για να ορισθεί η σειρά του ημερολογίου. Πονηρός ο ποντικός έπεισε τον βούβαλο να σκαρφαλώσει στην ράχη του για να διασχίσουν έναν ποταμό. Πήδηξε την τελευταία στιγμή για να φθάσει πρώτος στο νήμα.
Πρώτο ζώο του ημερολογίου, ο ποντικός συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου. Η τελευταία χρονιά του ποντικού ήταν το 2008, μία χρονιά αισιοδοξίας για την Κίνα με την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου