29.1.20

Αντώνης Σαμαράς: Ούτε έδωσα, ούτε μου ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη ΝΔ

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ούτε έδωσε, ούτε του ζητήθηκαν εξηγήσεις για τη σημερινή απουσία από την ψηφοφορία της τροπολογίας του ΠΑΟΚ. 
Διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει το ζήτημα της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία για την τροπολογία, με την οποία αποφεύγεται ο υποβιβασμός του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από τη Super League 1.
«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
Λίγο νωρίτερα, κυβερνητικοί κύκλοι είχαν αποδώσει την απουσία του κ. Σαμαρά σε προσωπικούς λόγους.
«Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή. Οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη τροπολογία, η οποία προβλέπει ποινές αφαίρεσης βαθμών αντί υποβιβασμού σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας, υπερψηφίστηκε από 156 βουλευτές - όλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Απόντες ήταν ο κ. Σαμαράς και ο Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος ωστόσο, είχε στείλει επιστολή για την πρόθεση ψήφου του.
Μάλιστα,  κ. Σαμαράς είχε απουσιάσει και από την ψηφοφορία για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Τότε είχε επικαλεστεί προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου