28.1.20

Ανακήρυξη του προέδρου της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης κ. Chris Spirou (κ. Χρήστο Σπύρου) σε Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ»

Οι «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ» αναγνωρίζοντας τη σημαντική κοινωνική δράση του κ. Chris Spirou στην εμπέδωση της Ελληνο-Αμερικανικής φιλίας, την μεγάλη πολιτική του πορεία στις ΗΠΑ αλλά και την αγάπη του για τη Μάνη ανακήρυξαν αυτόν σε «Επίτιμο Μέλος» με μια λαμπρή εκδήλωση παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Νότη Μηταράκη, της Βουλευτού Επικρατείας και πρώην Υπουργού, κ. Μαριέττα Γιαννάκου και του Βουλευτού Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος των «Ομοίων της Μάνης», καθηγητής Ιατρικής, ΕΚΠΑ, κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στη λαμπρή πολιτική πορεία του κ. Chris Spirou στις ΗΠΑ αλλά και τη σύζυγο του τιμωμένου κ. Μαρία Ραμμέα από τη Λαγκάδα, Δήμου Δυτικής Μάνης, τις κόρες τους και τα εγγόνια τους. Στον κ. Χρ. Σπύρου αποδόθηκαν οι καθιερωμένες  τιμές, ο πάπυρος της «ανακήρυξης σε επίτιμο μέλος» και «αναμνηστική πλακέτα» από το Διοικητικό Συμβούλιο των «Ομοίων της Μάνης».

Ο τιμώμενος φανερά συγκινημένος αποδέχτηκε την τιμή και σε μια γεμάτη από συγκίνηση ομιλία υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός των σκοπών και του έργου του Ινστιτούτου, ιδιαίτερα εκείνου που αφορά στα νέα παιδιά, προσφέροντας μάλιστα ως δώρο τη δωρεάν συμμετοχή τους στις εξετάσεις για τη λήψη διπλώματος επάρκειας σε επίπεδο Lower, Intermediary & Proficiency του Michigan για 3 νέα παιδιά από τη Μάνη με διαδικασία που θα προταθεί από το ΔΣ των Ομοίων της Μάνης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 ενώ στη δεξίωση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Βασιλόπιτας του Ινστιτούτου παρουσία των μελών του ΔΣ, συγκεκριμένα του Αντιπροέδρου κ. Λεωνίδα Μιχαλάκου, της Γεν. Γραμματέα κ. Κατερίνας Κουσουρή, του Ταμία κ. Επαμεινώντα Ατσαβέ και των μελών κ. Σταύρου Λεκκάκου, κ. Δρακούλη Φουντουκάκου και κ. Μιχαήλ Ισμαηλάκου, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του Ινστιτούτου. Το φλουρί για το 2020 στην «Όμοια» κ. Μ. Καλκανάκου, ενώ κληρώθηκαν και δώρα, όπως 3 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο Belle Helene, προσφορά του «Όμοιου» κ. Χρ. Μουρκάκου, που κέρδισε η φίλη των «Oμοίων» κ. Άλκ. Καπελούζου και ένας πίνακας ζωγραφικής του «Όμοιου» κ. Λεωνίδα Μιχαλάκου, που κέρδισε ο «Όμοιος» κ. Σταύρος Κασσιδιάρης.



Το Ινστιτούτο για την προβολή και ανάπτυξη της Μάνης

 «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου