20.2.20

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 400 αθλήτριες στο Κύπελλο Ρυθμικής

Από μουσικές και αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής, θα γεμίσει το κλειστό Τέντας. 
Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξενεί και φέτος το διεθνές κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής. Πρόκειται για 28η χρονιά για το Διεθνές Κύπελλο “Kalamata Cup” και για την 7η του “Elegant Cup”.  Θα διεξαχθεί, με ελεύθερη είσοδο, από την Παρασκευή (21 Φεβρουαρίου) μέχρι και την Κυριακή (23 Φεβρουαρίου). Οι αγώνες, που είναι με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, διοργανώνονται από τον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας με την στήριξη του δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ώρες έναρξης των προκριματικών την Παρασκευή και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 10μμ και την Κυριακή στο φινάλε από 9:30πμ έως 7μμ, ο αθλητικός χώρος της Τέντας θα πλημμυρίσει Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 400 αθλήτριες από 44 συλλόγους και 2 χώρες, που αναμένονται από την Πέμπτη στην Καλαμάτα  .
Οι αθλήτριες του ατομικού θα αγωνιστούν στις κατηγορίες των γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων, ελπίδων και οι ομάδες του ανσάμπλ στις κατηγορίες νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων.
Τα νέα της προγράμματά θα παρουσιάσει η Εθνική ομάδα Ανσάμπλ Γυναικών, η οποία διεκδικεί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον προσεχή Μάιο μέσα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Κίεβο, καθώς και το Ανσάμπλ Νεανίδων.
Στη φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών και η πρωταθλήτρια του Ατομικού και μέλος της προ-Ολυμπιακής ομάδας Ελένη Κελαϊδίτη. Θα παρουσιάσει τα καινούργια προγράμματά της, που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρώτη της φετινή διεθνή εμφάνιση, στο γκραν πρι της Μόσχας.
Η Κελαϊδίτη προετοιμάζεται για να διεκδικήσει και να κατακτήσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέσα από τη σειρά των τεσσάρων παγκοσμίων κυπέλλων, που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο με έπαθλο μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου