27.2.20

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΚΟΡΩΝΗΣ

Την ψηφιοποίηση των εγγράφων της Δ.Ε. Κορώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος από το έτος 1844 αποφάσισαν ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και η Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Σία Μηλίτση-Νίκα, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημοτικό Κατάστημα Κορώνης, παρουσία των Αντιδημάρχων Δημητρίου Σιψά και Διονυσίου Αγγελόπουλου, των Προέδρων των Κοινοτήτων Κορώνης και Χαρακοπιού Νικολάου Γιαλλελή και Γεωργίου Τσώνη και Κλιμακίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Στόχος της διαδικασίας είναι να διατηρηθούν τα έγγραφα και να γίνουν κτήμα των δημοτών και ιδιαίτερα των ομογενών που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο αρχείο του Δημοτικού Καταστήματος, των μελετητών και των διάφορων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στην συνάντηση, οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις και συμφωνήθηκε να ψηφιοποιηθούν πρώτα τα έγγραφα της Κοινότητας Κορώνης και σε δεύτερη φάση της Κοινότητας Χαρακοπιού και των υπόλοιπων οκτώ (8) Κοινοτήτων της Δ.Ε. Κορώνης.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Μια τόσο σημαντική εργασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες όλων των αρμοδίων φορέων, οι οποίοι συνεργάζονται άριστα, λαμβάνει σάρκα και οστά. Σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα αρχεία του Δήμου, προκειμένου να διανθίσουν τις πληροφορίες τους για ιστορικές και πολιτιστικές έρευνες και λοιπές διαδικασίες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου