29.2.20

Έρχονται βαριά περιστατικά στην Γ' φάση

Εξόχως ανησυχητικά είναι τα όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος για την εξέλιξη του κορωνοϊού.
Λαμβάνοντας το λόγο είπε μεταξύ άλλων: 
«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνδιασκέψεις σχεδόν σε καθημερινή βάση. Έχουμε χωρίσει την αντιμετώπιση και τα στάδια του κορωνοϊού σε τρεις φάσεις: 
Η πρώτη φάση ήταν αυτή που πέρασε, που ήταν μόνο οι υπόνοιες, ότι πιθανόν θα έρθει ο ιός.
Μπήκαμε στη δεύτερη φάση, όπου ο ιός ήρθε στη χώρα μας.
Η τρίτη φάση είναι όταν θα υπάρξουν πιο πολλά κρούσματα και πιο βαριά περιστατικά. Η αίσθησή μας είναι ότι θα περάσουμε πολύ γρήγορα στην τρίτη φάση. Κι εδώ είναι το κομβικό σημείο που θα πρέπει τα προληπτικά μέτρα να αποδώσουν τα μέγιστα… 
Για τα σχολεία η προσωπική του άποψη αλλά και άλλων προέδρων της χώρας ήταν ότι έπρεπε να κλείσουν. Ιδιαίτερα όσων μαθητών γύρισαν ως εκδρομείς από τη Βόρεια Ιταλία, έστω κι αν πήγαν δύο ημέρες στο σχολείο, αλλά και όσα σχολεία πλέον θα ερχόντουσαν από σήμερα και μετά. Δεν εισακουστήκαμε από τον υπουργό για το λόγο ότι ο ενδεχομένως έχει κι άλλους συμβούλους πιο εξειδικευμένους από εμάς. Να όμως που τα γεγονότα μας δικαιώνουν… Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να κλείσουν και τα ΚΑΠΗ γιατί εκεί είναι κυρίως το δείγμα του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτο.”
ΠΗΓΗ onlarissa.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου