6.4.20

«Ψωμί σε αναμονή» για πολίτες που έχουν ανάγκη

Το «Ψωμί που περιμένει», μια δράση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από την ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Κοζάνης «Προφήτης Ηλίας», στηρίξει πολίτες που πλήττονται από την αναστολή των οικονομικών τους δραστηριοτήτων λόγω του κορονοΐού.
Στη δράση μπορεί να συμμετέχει εθελοντικά κάθε πελάτης αρτοποιείου, όπου εκτός από το δικό του ψωμί μπορεί να πληρώσει και ένα δεύτερο αρτοσκεύασμα και να το αφήσει σε «αναμονή» για κάποιον συμπολίτη που το έχει ανάγκη. Από την πλευρά του ο αρτοποιός τοποθετεί σε ειδικό βάζο τις αποδείξεις αναμονής που αντιστοιχούν στις ποσότητες αρτοσκευασμάτων.
Ο υπεύθυνος της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης Δημήτρης Λεούδης, αναφέρει ότι κάθε κατάστημα που συμμετέχει στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανθρωπιάς έχει αναρτήσει σε εμφανές σημείο στη βιτρίνα του την σχετική ένδειξη: «Ψωμί σε αναμονή». Ο κ. Λεούδης, σημειώνει, ότι στο ξεκίνημά της «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε την αναγνώριση του κόσμου», ενώ οι αρτοποιοί έλεγαν ότι η συμμετοχή του κόσμου που πλήρωνε ψωμί για κάποιον συμπολίτη του ήταν ικανοποιητική. Επίσης, σημαντικός ήταν και ο αριθμός των πολιτών που λάμβαναν αρτοσκευάσματα μέσω αυτής της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης.
Σήμερα, όπως προσθέτει ο υπεύθυνος της δράσης, θέλουμε να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον που έδειξαν οι συμπολίτες μας, γιατί «διαπιστώνουμε ότι σε αρκετούς, εξαιτίας του κορονοϊού, έχουν ζημιωθεί σημαντικά οι οικονομικές τους δραστηριότητες και έχει πληγεί σοβαρά το οικογενειακό τους εισόδημα. Θέλουμε να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε.

Σπύρος Κουταβάς

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου