8.4.20

Μέχρι αύριο η καταγραφή των μαθητών που δεν έχουν tablet ή υπολογιστή

Με κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Παδείας η καταγραφή των μαθητών που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση προκειμένου να τους παρασχεθούν τα απαιτούμενα μέσα

Μέχρι αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα η καταγραφή των μαθητών που δεν διαθέτουν tablet ή laptop και ως εκ τούτου αδυνατούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την Τρίτη κατεπείγουσα εγκύκλιο καλώντας του Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταγράψουν άμεσα και μέχρι τις 9 Μαρτίου τον αριθμό των μαθητών που δεν διαθέτει τα απαιτούμενα τεχνολογικά μέσα για να συνδεθεί στο Σχολικό Δίκτυο και να παρακολουθεί τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 
Στόχος της καταγραφής αυτής είναι να γίνει προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία προκειμένου να αξιοποιηθούν από τα μέλη της μαθητικής κοινότητας κάθε σχολείου.
Σύμφωνα με το esos.gr, η μη υποβολή των αναγκών εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας συνεπάγεται τη μη συμμετοχή σας στην πράξη.
Στόχος,  είναι, σύμφωνα με την εγκύκλιο,  να υποστηριχθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού όσο και μετέπειτα στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και των νέων μορφών μάθησης.
Το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με το περιεχόμενο της εγκυκλίου, να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) βρίσκονται είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού.
Την κατάσταση αυτή, υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας, επιβαρύνει περαιτέρω το γεγονός ότι αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο (π.χ. λόγω χαμηλού εισοδήματος, πολύτεκνες οικογένειες, τηλεργασία γονέων/κηδεμόνων).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου