4.3.21

Στη Σλοβακία καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας της Covid-19 στον κόσμο

Στη Σλοβακία άρχισε χθες βράδυ να εφαρμόζεται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε με εισήγηση του υπουργείου Υγείας στη χώρα όπου καταγράφεται επί του παρόντος ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας της COVID-19 στον κόσμο.
Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους, παρά μόνο αν διαθέτουν ειδική άδεια, από τις 20:00 ως τις 05:00, ορίζει κυβερνητικό διάταγμα.
Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας συστήνεται στον κόσμο να μένει στο σπίτι, με μερικές εξαιρέσεις, ιδίως τις επισκέψεις σε γιατρούς, τη μετάβαση στους χώρους εργασίας, τις βόλτες με τα ζώα συντροφιάς ή το περπάτημα στη φύση.
Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τη 19η Μαρτίου κι ενδέχεται το μέτρο να παραιτηθεί.
Η χώρα-μέλος της ΕΕ, που μετρά 5,4 εκατ. κατοίκους, καταγράφει κατά μέσον όρο 24 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες, με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των αρχών.
Ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης αυτός «οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες, η Σλοβακία διέπραξε πολλά σφάλματα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πέτερ Βισολάισκι, πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί το ιατρικό προσωπικό της χώρας.
«Τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόστηκαν πολύ αργά και δεν επιτηρήθηκαν με επαρκή τρόπο. Επιπλέον, ο δείκτης θνητότητας οφείλεται στη γενική άσχημη κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στη Σλοβακία», συνέχισε ο κ. Βισολάισκι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερο από την υιοθέτηση νέων περιοριστικών μέτρων, απαιτείται η καλύτερη εφαρμογή αυτών που έχουν ήδη αποφασιστεί, «που θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των μολύνσεων».
Η Σλοβακία έγινε τη Δευτέρα η δεύτερη-χώρα μέλος της ΕΕ, μετά την Ουγγαρία, που παρέλαβε φορτίο δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V. Έχει παραγγείλει 2 εκατομμύρια δόσεις.
Οι σλοβάκικες αρχές διακόμισαν δέκα ασθενείς για θεραπεία στη γειτονική Πολωνία, ενώ η χώρα δέχεται την υποστήριξη ομάδας ιατρών που έφθασαν στην επικράτειά της από τη Ρουμανία μετά την έκκληση που απηύθυνε στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βοήθεια

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου