14.8.09

Είδαν γοργόνα σε παραλία του Ισραήλ

Κάποτε το ερώτημα της γοργόνας του γνωστού μύθου αφορούσε το αν «ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος». Σήμερα όμως, κι αφού όλοι πια φαίνεται να γνωρίζουμε πως ο μεγάλος Ελληνας στρατηλάτης δεν ζει, τίθεται πια ένα άλλο -ακόμη πιο καίριο- ερώτημα. Τι να απέγινε άραγε η... αδερφή του, η γοργόνα του παραμυθιού;

Τις τελευταίες ώρες τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στη μικρή πόλη του Ισραήλ, Κιριάτ Γιαμ των περίπου 37.000 κατοίκων, που βρίσκεται μόλις δώδεκα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χάιφας. Ποιος είναι ο λόγος; Οι φήμες που έχουν κατακλύσει την πόλη και αφορούν τους ισχυρισμούς πολλών τουριστών στην περιοχή ότι έχουν δει μία... γοργόνα να κολυμπά κοντά στις ακτές του Ισραήλ! Φήμες που ανάγκασαν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να διακηρύξει πως προσφέρει αμοιβή ύψους 1.200.000 δολαρίων σε εκείνον ή εκείνη που θα καταφέρει να προσκομίσει στις αρχές φωτογραφία της νεαρής, μυστηριώδους θαλάσσιας ύπαρξης!

«Πολλοί μάς δηλώνουν μετά μεγάλης βεβαιότητας πως την έχουν δει να κολυμπά. Και μιλάμε για ανθρώπους που δεν γνωρίζονται, αλλά και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών της πόλης Νάτι Ζίλμπερμαν μιλώντας για το θέμα στο Sky News, προσθέτοντας ακόμη πως «λένε ότι πρόκειται για ένα θηλυκό πλάσμα που μοιάζει με νεαρό κορίτσι».

Σε ό,τι αφορά πάντως τους ισχυρισμούς όσων έχουν δει τη... γοργόνα, αξίζει να σημειωθεί πως οι μαρτυρίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ομόφωνα λένε πως εμφανίζεται ξαφνικά κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, ενώ έχουν δώσει περίπου τις ίδιες λεπτομέρειες αναφορικά και με την ομολογουμένως τσαχπίνικη συμπεριφορά της μέσα στο νερό.

«Λένε πως πρόκειται για ένα πλάσμα που από τη μέση και πάνω είναι κορίτσι και από τη μέση και κάτω ψάρι, το οποίο στο νερό συνεχώς κάνει παιχνίδια όπως ένα δελφίνι και εξαφανίζεται το ίδιο ξαφνικά όπως εμφανίστηκε» είπε χαρακτηριστικά ο Ζίλμπερμαν, που δεν παρέλειψε πάντως να πει πως «πιστεύω ότι αν πραγματικά υπάρχει γοργόνα, τότε πολλοί θα σπεύσουν στην περιοχή μας με την ελπίδα να τη φωτογραφίσουν και να εισπράξουν την αμοιβή, τα οποία όμως θα βγάλουμε ως πόλη με το παραπάνω, με τη μαζική προσέλευση τουριστών».