Τα εστιατόρια που χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο «κερδίζουν». Ο κόσμος φαίνεται πως παρά την οικονομική κρίση έχει στραφεί στην ποιότητα και ένας βασικός παράγοντας για την εξασφάλισή της στο χώρο της εστίασης, είναι η χρήση του κρητικού ελαιολάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικτύου Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιολάδου Κρήτης (ΔΕΠΕΚ).
Τα μέλη του ΔΕΠΕΚ φτάνουν τα 15 σε Ρέθυμνο και Χανιά και έχουν οφέλη από την αποκλειστική χρήση ελαιόλαδου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της τουριστικής σεζόν που ολοκληρώνεται.
Η ακόμα καλύτερη οργάνωση και στήριξη της προσπάθειάς τους όμως, είναι βασικό επόμενο βήμα. "Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο ΔΕΠΕΚ πηγαίνουν καλά και αυτό οφείλεται και στην αποκλειστική χρήση ελαιολάδου που προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και στην ποιοτική κουζίνα που έχουμε. Αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση
για τα καταστήματα μας" δηλώνει ο πρόεδρος του Δικτύου κ. Γιώργος Μπουράκης.
Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος του "Δικτύου" κ. Μάνθος Νικολακάκης επισημαίνει πως "παρά την οικονομική κρίση αρκετός κόσμος επιμένει στο θέμα της ποιότητας και εκεί πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στο Δίκτυο κινούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σε αυτό συμβάλει η αποκλειστική χρήση ελαιολάδου χωρίς βέβαια να αρκεί μόνο αυτή".
πασεγές