7.2.10

4η έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου

Ο σημαντικότερος θεσμός για τα εθνικά μας προϊόντα Ελαιόλαδο και Ελιά ανοίγει το 2010 τις πύλες του στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ, στον Πειραιά, στις 12, 13 και 14 Μαρτίου
Η διοργάνωση έχει πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων του κλάδου, που ανταποκρίνονται με τη δυναμική τους παρουσία στο κάλεσμα.
Ο θεσμός αναπτύσσεται με μεγάλη αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων επαγγελματιών και εταιριών, που καλύπτουν όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης του ελαιολάδου και της ελιάς σε συνάρτηση με την υψηλότατη επισκεψιμότητα που έφτασε τις 15.000 επισκεπτών....
Οι εκθέτες μας, που πολλαπλασιάστηκαν από τις προηγούμενες χρονιές, δίνουν και φέτος το δυναμικό παρόν στο μεγάλο ετήσιο ραντεβού της ελαιοκομίας.
Την έκθεση που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες του χώρου
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την πλευρά των εκθετών, η έκθεση του 2010 παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε δύο επίπεδα.
Α επίπεδο: Ισόγειο Εκθεσιακού Κέντρου ΟΛΠ με θεματολογία την τεχνολογία.
Περιλαμβάνει τα ελαιουργικά μηχανήματα, τους εξοπλισμούς τυποποίησης και επεξεργασίας και τις νέες τεχνολογίες παραγωγής.
Β Επίπεδο: 1ος Όροφος Εκθεσιακού Κέντρου ΟΛΠ με θεματολογία τα ελαιοκομικά προϊόντα
Περιλαμβάνει τις εταιρίες τυποποίησης και διάθεσης ελαιολάδου, ελιάς και λοιπών προϊόντων καθώς και τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται στην προβολή και προστασία του προϊόντος και του καταναλωτή.
Η διοργάνωση της 4ης Έκθεσης Ελαιολάδου και Ελιάς σκοπό έχει:
* Την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στα στάδια παραγωγής επεξεργασίας και διάθεσης των δύο αυτών βασικών εθνικών μας προϊόντων
* Την επισήμανση των προβλημάτων λειτουργίας των ελαιουργείων (δύο και τριών φάσεων) και των πυρηνελαιουργείων με τις προτεινόμενες λύσεις
* Την αναφορά σε συστήματα και τεχνικές επεξεργασίας του ελαιοκάρπου με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την προστασία του περιβάλλοντος
* Την εκτενή συζήτηση για το βιολογικό ελαιόλαδο, πάστα ελιάς καθώς και την σημασία των δύο αυτών προϊόντων
* Την επισήμανση όλων των παραμέτρων και παραγόντων που συνδέονται με την ακόμη περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελληνικού ελαιολάδου
* Την παρουσίαση σύγχρονων τεχνικών ελέγχου της ποιότητας και την αποφυγή νοθείας του ελαιολάδου
* Την ανάδειξη προβλημάτων που αφορούν την εμπορία, τυποποίηση και εμπορία του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς και ιδιαίτερα των θεμάτων του σύγχρονο μάρκετινγκ
* Την παρουσίαση τελευταίων δεδομένων της επιστήμης σχετικά με τον ιδιαίτερο ρόλο του ελαιολάδου ως λειτουργικό τρόφιμο
* Την ανάδειξη της διατροφικής και οικονομικής σημασίας των ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων της χώρας μας ( Ελαιόλαδο- Βρώσιμη ελιά)
* Την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα Προγράμματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης στον ελαιοκομικό τομέα , αλλά και για τις αντίστοιχες υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων.