19.6.10

Σε τροχιά ρήξης ο Α. Σαμαράς και ο Δ. Αβραμόπουλος ;

Εκτροχιάστηκε τελείως το Συνέδριο της Ν.Δ. και παραπέμπει σε τρένο χωρίς φρένα από το οποίο πηδούν πανικόβλητοι οι «επιβάτες» του. Μετά την εκπαραθύρωση της Ντόρας Μπακογιάννη εγκατέλειψε το όχημα ο Κώστας Κιλτίδης, ενώ είναι υπ’ ατμόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και φέρονται αποφασισμένοι να...κατέβουν στην πρώτη στάση δέκα βουλευτές, που θεωρούνται ότι ανήκουν στο κλίμα Μπακογιάννη.
Σε τροχιά ρήξης κινούνται ήδη ο Α. Σαμαράς και ο Δ. Αβραμόπουλος λίγα 24ωρα πριν από το συνέδριο της Ν.Δ. Οι σχέσεις τους έχουν πέσει στο ναδίρ
και ο Δ. Αβραμόπουλος θεωρεί ότι οφείλει απλώς να πράξει το χρέος του με την παρέμβασή του στο συνέδριο, αλλά η επόμενη μέρα παραμένει σκοτεινή, καθώς θεωρεί ότι ο πρόεδρος έχει στρίψει το τιμόνι για τα καλά προς τα δεξιά. Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, μικρό ή μεγάλο, στο οποίο ο Δ. Αβραμόπουλος να μην καταγράφει τις διαφοροποιήσεις και την απογοήτευσή του για την «απομόνωσή» του. Τελευταία «πρόκληση» είναι η άποψή του ότι η Ν.Δ. πρέπει να ψηφίσει «ναι» στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Στις πρόσφατες συναντήσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, του εξέθεσε τους φόβους του για το ολίσθημα της Ν.Δ. προς τα δεξιά, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Οι σχέσεις των δύο παραμένουν σε τεντωμένο σχοινί, καθώς ο Αβραμόπουλος βρίσκεται σε... ψυχρό πόλεμο με το περιβάλλον του Α. Σαμαρά, με το οποίο έχει κόψει τις γέφυρες. Δεν υφίσταται πλέον επικοινωνία με το βασικό αλλά άτυπο συνεργάτη του Α. Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, ενώ δεν επικοινωνεί με τον Κ. Μαρκόπουλο –ο οποίος εξακολουθεί να εκθέτει τους Αβραμόπουλο και Σπηλιωτόπουλο ως πρώην υπουργούς Τουρισμού στο παρασκήνιο– αλλά και με τον Γ. Μανώλη ή τον Β. Μιχαλολιάκο.
Βαθιά απογοητευμένος είναι και από τον τρόπο που η Ν.Δ. έφτασε στο Συνέδριο, το οποίο, όπως λέει, η κοινωνία το αγνοεί... Ο Αβραμόπουλος δηλώνει ότι δικαιώθηκε όταν έλεγε πως το Συνέδριο έπρεπε να γίνει αμέσως μετά την εκλογή προέδρου και όχι να τραβήξει σε μάκρος, αφού οι πολιτικές εξελίξεις προαλείφονταν ραγδαίες. Την ίδια θέση υποστήριζαν και άλλα στελέχη, όπως ο Β. Μεϊμαράκης και ο Α. Σπηλιωτόπουλος, αλλά δεν εισακούστηκαν.
Όμως, ο Αβραμόπουλος «βγήκε από τα ρούχα του» όταν είδε τις μεθοδεύσεις στη διαδικασία εκλογής των συνέδρων, όπου αποκλείστηκαν οι λιγοστές έστω δυνάμεις που διατηρούσε κυρίως στην Αθήνα. Απογοητευμένος δηλώνει και για τη μη δημιουργία θέσης αντιπροέδρου στο κόμμα, κάτι που ο Α. Σαμαράς είχε αφήσει ανοιχτό μετά την εκλογή του. Η δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα» πως «δεν διεκδικώ καμία θέση», τα λέει όλα... Ήθελε και με το παραπάνω να είναι αντιπρόεδρος, αλλά όχι σε αυτό το κόμμα, όπως εκμυστηρεύεται ο ίδιος σε συνεργάτες του...
ΚΑΡΦΙ