Εννέα κρασιά αναγνωρίστηκαν ως ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα συμβάλλοντας στην παραγωγή ποιοτικά αναβαθμισμένων κρασιών. Σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κ. Μπατζελή ως ΠΟΠ αναγνωρίστηκε το κρασί προέλευσης Μονεμβασία-Malvasia και ως ΠΓΕ ο τοπικός οίνος Εβρου και ο τοπικός οίνος Χίου. Αλλα έξι κρασιά άλλαξαν ενδείξεις. Πρόκειται για τα κρασιά Παγγαίο (τοπικός οίνος) Δράμας, Πλαγιές Βερτίσκου, Μετσόβου, Θήβας και πλαγιές Κιθαιρώνα.