Ερευνά τις δυνατότητες χρήσης γαλακτικών βακτηρίων με προβιοτικές ιδιότητες στη ζύμωση των πράσινων ελιών.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη της Ισπανίας η συνάντηση του πρώτου εξαμήνου για την εξέταση της προόδου του ερευνητικού προγράμματος «PROBIOLIVES», το οποίο διερευνά τις δυνατότητες χρήσης γαλακτικών βακτηρίων με προβιοτικές ιδιότητες στη ζύμωση των πράσινων ελιών. Το εν λόγω πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και ομάδων παραγωγών μεταποίησης ελιών στη διεθνή αγορά επιτραπέζιων ελιών. Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση της Σεβίλλης έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του ΕΘΙΑΓΕ, της ΠΕΜΕΤΕ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποιτης Ισπανία, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Τυνησίας που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα. Παράλληλα διοργανώθηκε από την ισπανική ένωση παραγωγών επιτραπέζιων ελιών ASEMESA συνάντηση για ενημέρωση των μελών της αναφορικά με το αντικείμενο του ερευνητικού προγράμματος.