19.3.11

Η μείωση των τελών προσγείωσης στο αεροδρόμιο Καλαμάτας μας δικαιώνει..!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Προφητική και όχι μόνο αποδείχθηκε η παρέμβαση που κάναμε την 1η Μαρτίου με τίτλο "σκεπτικισμός για επενδύσεις στην Ελλάδα".
Την αφορμή μου την έδωσε ο προβληματισμός ενός απο τους σοβαρότερους Μεσσήνιους επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού.
Εδώ μπορείτε να τη διαβάσετε:
http://antwniabouza.blogspot.com/2011/03/blog-post.html
Το κείμενο είχε δημοσιευτεί σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά περιφερειακά μέσα και είχε σταλεί και ως πρόταση για παρέμβαση στον τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας .
Κλείνοντας τότε έγραφα: "Επίσης οφείλουν να ενεργοποιήσουν την απαλλαγή των τελών προσγείωσης των αεροσκαφών στα περιφερειακά αεροδρόμια , που έληξε το τέλος Δεκεμβρίου 2010."
Σήμερα διάβασα στο money-tourism.blogspot.com Μία ανάρτηση που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ πλήρως τη θέση που είχαμε συνολικά εκφράσει αλλά και ειδικά όσον αφορά το περιφερειακό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Στην ανάρτηση με τίτλο:
Μείωση στο «σπατόσημο» για Ρωσία και Ισραήλ...
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση μείωσης του «σπατόσημου» σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, μέσω υπουργικής απόφασης. Το «σπατόσημο» από 22 ¤ που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 12 ¤, ανά επιβάτη. Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι σε συνεννόηση με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε οι πτήσεις που γίνονται εντός ακτίνας 3.500 χιλιομέτρων από τα ελληνικά αεροδρόμια και από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιβαρύνονται με το ίδιο ποσό που επιβαρύνονται οι ενδοικοινοτικές πτήσεις, δηλαδή με 12 ¤ και όχι με 22, όπως ισχύει σήμερα. Μια τέτοια εξέλιξη αφορά κυρίως σε πτήσεις από την Ρωσία και το Ισραήλ και να αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού προϊόντος, την στιγμή που οι Τούρκοι καταργούν και τα 20 δολάρια για την είσοδο των Ρώσων στην Τουρκία.
Στο μεταξύ από 1η Απριλίου κανονικά θα ισχύσει η απαλλαγή των τελών προσγείωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια, με επανάληψη της περυσινής κοινής υπουργικής απόφασης."
Είναι μία απόφαση στη σωστή κατεύθυνση.
Δείχνει ότι όσο ασχολούμαστε σοβαρά με τον τουρισμό οφείλουμε καθημερινά να αφουγκραζόμαστε τις απόψεις αλλά και τα προβλήματα των ανθρώπων που επιχειρούν σε αυτόν.
Ο τουρισμός δεν είναι κάτι θεωρητικό και αφηρημένο αλλα απαιτεί προσπάθεια και συγκεκριμμένες λύσεις για να μπορέσει να αναπνεύσει στις χειρότερες οικονομικές συνθήκες που βρέθηκε ποτέ.
Για αυτό επιμένουμε οτι δεν έχουμε καιρό για ατέρμονες θεωρητικές αναπολήσεις αλλά οφείλουμε να περάσουμε στη δράση..!