4.6.11

Προσωρινή αργία από την Δευτέρα γ ια τον Π. Ψωμιάδη

ΣE προσωρινή αργία αναμένεται να τεθεί τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, με σχετική απόφαση που θα του κοινοποιήσει ο ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιος Σώκος. Ο κ. Σώκος παρέλαβε ήδη την απόφαση του Εφετείου, που καταδίκαζε τον κ. Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.
Στην περίπτωση της προσωρινής αργίας καθήκοντα περιφερειάρχη ασκεί ο αναπληρωτής του, που είναι ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης. Από την πλευρά του πάντως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αναμένεται μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος να προσφύγει στον Aρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή, η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, διαφορετικά καθίσταται αμετάκλητη. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση θα συνεδριάσει η ομάδα των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης Ψωμιάδη για να εκλέξει τον νέο περιφερειάρχη. Δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα έχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για την υπόθεση της μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, από την εποχή που ήταν ακόμη νομάρχης