13.8.11

Θερμό επεισόδιο ετοιμάζει η Τουρκία !!

Για θερμό επεισόδιο στη μεσόγειο, προετοιμάζεται η Τουρκία σε περίπτωση που η Κύπρος αρχίσει τις υποθαλάσσιες ενεργειακές έρευνες, ή η Ελλάδα οριοθετήσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, την αποκλειστική οικονομική της ζώνη.
Η Άγκυρα παρουσιάζεται έτοιμη να δημιουργήσει την δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Μεσόγειο, όπως έκανε και στο παρελθόν στην Μαύρη Θάλασσα, αγνοώντας την Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Η κίνηση της Άγκυρας, συνιστά αυτομάτως και απειλή προς την Ελλάδα και την Κύπρο σε περίπτωση που η Λευκωσία αρχίσει τις υποθαλάσσιες ενεργειακές έρευνες στο οικόπεδο 12, ή, η Ελλάδα οριοθετήσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες την αποκλειστική οικονομική της ζώνη.
Οι Τούρκοι δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και η αποκαλούμενη γι αυτούς «νότια» Κύπρος έχει περιορισμένη ΑΟΖ.
Η Τουρκία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το δίκαιο της θάλασσας, είναι έτοιμη να υποδείξει μάλιστα συγκεκριμένο χάρτη, προσπαθώντας να δημιουργήσει προηγούμενο, αποκόπτοντας στην ουσία την Ελλάδα από την Κύπρο. NewsIt.gr