18.9.11

Πόλεμος κατά των νοθειών του ελαιολάδου στα εστιατόρια στην Ιταλία.

http://adena-gr.blogspot.com
Στην Ελλάδα οι Πολιτικοί απλώς κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή (κι ας μην παίρνουν απάντηση), κι αφήνουν τους Ελαιοπαραγωγούς να βγάλουν το φίδι από τις...Πολυεθνικές!
Σπορέλαια χρωματισμένα με χλωροφύλλη αντί ελαιόλαδο...
Ύστερα από την διαπίστωση ότι σε πολλά ιταλικά εστιατόρια και πιτσαρίες
συχνά προσφέρεται στην πελατεία εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο το οποίο
όμως είναι σπορέλαιο χρωματισμένο με χλωροφύλλη χωρίς την ένδειξη στο ...
περιέκτη του τυποποιητή το οποίο προσφέρεται σε επιτραπέζιους περιέκτες
χωρίς ετικέτα, κι αυτό μάλιστα σε μια περίοδο με υψηλό τουρισμό όπως το
καλοκαίρι, το ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας για να καταπολεμήσει αυτό το
φαινόμενο απάτης του καταναλωτή, οργάνωσε μια καμπάνια εντατικών ελέγχων
του Κεντρικού Οργανισμού καταστολής των νοθειών που άρχισε στις 18 του
Ιούλη και θα τελειώσει στις 16 Σεπτέμβρη.
Στόχος της καμπάνιας η επίβλεψη του κυκλώματος προμήθειας, ο έλεγχος της
ποιότητας του προτεινόμενου ελαιολάδου και η προσφορά του στην πελατεία
μόνον σε περιέκτης με ετικέτα.
Στα 400 προϊόντα που ελέχθηκαν το πρώτο
δεκαήμερο διαπιστώθηκαν καμιά δεκαριά δείγματα με ανωμαλίες.