27.10.11

Κριστίν Λαγκάρντ: ΝΑΙ για την 6η δόση στην Ελλάδα !

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ...ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!!
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει τη "σημαντική πρόοδο" που επιτεύχθηκε κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, συγχαίροντας τους ηγέτες της ευρωζώνης γιατί συμφώνησαν σε "ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την κρίση στην περιοχή".
"Από τώρα, προτίθεμαι να εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου" στην Ελλάδα, δηλώνει η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι είναι "μείζονος σημασίας" η εφαρμογή "των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που δέχτηκε" η Αθήνα.
Η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε πως η συμφωνία ανάμεσα στις τράπεζες και την ΕΕ, η οποία προβλέπει ότι οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων αποδέχονται τη μείωση της αξίας τους κατά 50%, "είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους".
Αυτή η απόφαση δείχνει "μια ρεαλιστική ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας" και αποτελεί "ένα δίκαιο μοίρασμα του βάρους ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα", πρόσθεσε η Λαγκάρντ.
Η ενίσχυση της δυνατότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) που θα προσφέρει 440 δισεκατομμύρια ως 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ "θα μπορέσει να βελτιώσει τις άμυνες της Ευρώπης κατά της μετάδοσης" της κρίσης σε άλλες χώρες, είπε ακόμα η γαλλίδα πρώην υπουργός Οικονομικών.
Όμως προειδοποίησε για το πόσο σημαντικό είναι να καθοριστούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του ΕΤΧΣ.
Επίσης, η Λαγκάρντ χαρακτήρισε ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά την απόφαση για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. "Η αποκατάσταση της ανάπτυξης εξαρτάται από έναν ισχυρό οικονομικό τομέα και η αύξηση των τραπεζικών κεφαλαίων είναι το κλειδί γι'αυτό", επισήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Τέλος, η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση να ενισχυθεί η οικονομική και χρηματοπιστωτική συνεργασία στη ζώνη του ευρώ, καθώς και για την δέσμευση να δημιουργηθεί μια οικονομική ένωση στα μέτρα της νομισματικής ένωση