Η κρίση μας... γύρισε πίσω στις παραδόσεις απ' ό,τι φαίνεται. Όπως στην περίπτωση του καφέ όπου μέχρι πρότινος ήταν απειροελάχιστοι όσοι ζητούσαν ελληνικό.
Συνήθως, τέτοια παραγγελία έδιναν προχωρημένης ηλικίας πελάτες, καθώς η πλειοψηφία προτιμούσε φραπέ ή φρέντο! Τώρα όμως η κρίση άλλαξε τα δεδομένα. Αυτό που τονίζουν πολλοί εκπρόσωποι επιχειρηματιών στην εστίαση είναι ότι ο ελληνικός καφές είναι στα... πάνω του.
Λόγω φθήνιας, εννοείται, αφού οι περισσότεροι το σκέφτονται να ξοδέψουν δύο και τρία ευρώ για άλλο καφέ κι έτσι επιλέγουν παραδοσιακό με ένα ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μας είπε ιδιοκτήτης καφέ: «Έδινα πέντε ελληνικούς κάθε πρωί και σήμερα δίνω σαράντα!».
Συνήθως, τέτοια παραγγελία έδιναν προχωρημένης ηλικίας πελάτες, καθώς η πλειοψηφία προτιμούσε φραπέ ή φρέντο! Τώρα όμως η κρίση άλλαξε τα δεδομένα. Αυτό που τονίζουν πολλοί εκπρόσωποι επιχειρηματιών στην εστίαση είναι ότι ο ελληνικός καφές είναι στα... πάνω του.
Λόγω φθήνιας, εννοείται, αφού οι περισσότεροι το σκέφτονται να ξοδέψουν δύο και τρία ευρώ για άλλο καφέ κι έτσι επιλέγουν παραδοσιακό με ένα ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μας είπε ιδιοκτήτης καφέ: «Έδινα πέντε ελληνικούς κάθε πρωί και σήμερα δίνω σαράντα!».