11.11.11

«Χαμός» στη ΝΔ ( εντός και εκτός Συγγρού ) για την Κυβέρνηση !!

«Χαμός» γίνεται στη ΝΔ εντός και εκτός Συγγρού, καθώς συνεχίζεται η κόντρα για τη νέα κυβέρνηση και τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτήν. 
Η ορκωμοσία του Παπαδήμου και των υπουργών του δεν στάθηκε ικανή να φέρει προ τετελεσμένου όσα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρούσαν από την πρώτη στιγμή στο ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης και ο χορός των αντιδράσεων καλά κρατεί μέχρι στιγμής.
Εκτός από την επίθεση που δέχεται ο Α. Σαμαράς από φιλικά προς αυτόν μέχρι πρότινος MME και site, δυσαρεστημένα είναι και στελέχη που μέχρι πρότινος στήριζαν άνευ όρων τις επιλογές του, όπως ο Φ. Κρανιδιώτης και ο γραμματέας συνδικαλιστικού Γ. Μανώλης.
Μάλιστα ο τελευταίος, αν και για μικρό διάστημα είχε χαμηλώσει κάπως τους τόνους της κριτικής του, επανήλθε από χθες στην έντονη έκφραση της διαφωνίας του και εμφανίσθηκε σήμερα ιδιαίτερα εκενευρισμένος στη Συγγρού.
Το ζήτημα της συγκυβέρνησης έχει διχάσει και το στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, καθώς Δ. Σταμάτης, Κ. Μπούρας και Χρ. Λαζαρίδης απαρνήθηκαν για χάρη της συγκυβέρνησης τους υπόλοιπους «σκληρούς», συμφωνώντας με την επιλογή της... «παθητικής στήριξης» της νέας κυβέρνησης.
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα ειπώθηκαν σκληρές κουβέντες πίσω από την πόρτα του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, ανάμεσα σε πρώην «κολλητούς». Υπέρ της συγκυβέρνησης τάχθηκαν και οι Κ. Αρβανιτόπουλος, Θ. Σκορδάς και Γ. Μιχελάκης, αλλά τους συγκεκριμένους ούτως ή άλλως οι «σκληροί» τους αντιμετωπίζουν σαν «μεσαιοχωρίτες»!
Οι πιο τολμηροί πάντως από τους διαφωνούντες, τολμούν να προχωρήσουν στην πρόβλεψη ότι άρχισε η «αποκαθήλωση Σαμαρά» και ότι σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα βγει χαμένη.
Υποστηρίζουν επίσης ότι με τη συναίνεση στο πρόσωπο του κ. Λ. Παπαδήμου, ο πρόεδρος του κόμματος υπέγραψε τη «θανατική του καταδίκη», καθώς αποδίδουν στον νέο πρωθυπουργό πρόθεση δημιουργίας κομματικού σχηματισμού εν ευθέτω χρόνω, από τους «εκσυγχρονιστές» και των δύο κομμάτων!
Ακόμα και εάν πρόκειται για υπερβολές που προκάλεσε το σοκ της μεταστροφής της ηγεσίας, με την αρνητική στάση της προηγουμένως απέναντι στο ζήτημα της συναίνεσης και τη στήριξη στη συγκυβέρνηση στη συνέχεια, το ζήτημα είναι πως θα πορευθούν στη συνέχεια οι αντιδρούντες. Το πιο ευνοϊκό για την ηγεσία σενάριο θέλει τα συγκεκριμένα στελέχη να προχωρούν απλώς σε «λευκή απεργία». Το πιο αρνητικό όμως μιλά για οξύτερες αντιδράσεις που ήδη σχεδιάζονται...