10.2.12

Γιούνκερ: Την Τετάρτη η απόφαση για την Ελλάδα !!

Η ευρωζώνη επιφυλάχθηκε να δώσει το πράσινο φως για τη νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία εξαρτάται από πολλούς όρους όπως η υιοθέτηση από το κοινοβούλιο της χώρας του νέου πακέτου λιτότητας το οποίο έγινε δεκτό επί της αρχής χθες Πέμπτη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Παρ' όλη τη σημαντική πρόοδο η οποία επιτεύχθηκε τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο τραπέζι για να λάβουμε αποφάσεις» αμέσως, είπε ο Γιούνκερ μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, το οποίο διήρκεσε περίπου πεντέμισι ώρες.
Πρόκειται να γίνει μια νέα συνάντηση της Ευρωομάδας (Eurogroup), του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επόμενη Τετάρτη 15-2-2012 για την έγκριση της βοήθειας στην Ελλάδα, προϋποτιθεμένου ότι οι όροι οι οποίοι έχουν τεθεί θα εκπληρωθούν, όπως είπε.
Στη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον Ολι Ρεν, ο κ. Γιούνκερ δεν απόκλεισε την παροχή «τεχνικής βοήθειας» προς την Ελλάδα, φράση που σύμφωνα με αναλυτές αφήνει ανοιχτό το θέμα επιτρόπου για την παρακολούθηση της πορείας των δημοσιονομικών της χώρας.