ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ....
Προτιμάτε τα ελληνικά ή τα εισαγόμενα προϊόντα; Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων απαντούν «τα ελληνικά». Μάλιστα περισσότεροι από τους μισούς φθάνουν στο σημείο να δηλώνουν στις σχετικές έρευνες πως τα ελληνικά προϊόντα όχι μόνο είναι καλύτερα αλλά και περισσότερο ασφαλή. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εισάγουμε 10.000 τόνους νωπών τροφίμων.Πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, πατάτες, αλλά και κρέας μοσχαρίσιο, χοιρινό και αρνιά και κατσίκια, έως και εκατοντάδες τόνοι ψαριών εισάγονται στην Ελλάδα από κάθε χώρα του κόσμου. Έως και «γερμανικό» ελαιόλαδο έφτασε στη χώρα πέρυσι.
Βέβαια, η εισαγωγή ελαιολάδου είναι μια καθ’ όλα νόμιμη πράξη, αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι κανένας δεν γνώριζε πού ακριβώς αυτό κατέληξε.
Ενδεικτικά το 2011 εισαγάγαμε 5.650 τόνους πορτοκάλια (αξία 3 εκατ. ευρώ), 29.485 τόνους λεμόνια (19 εκατ. ευρώ), 22.704 τόνους μήλα (18 εκατ. ευρώ) και 174.352 τόνους πατάτες (77 εκατ. ευρώ). Ακόμη, δώσαμε 382 εκατ. ευρώ για να εισαγάγουμε μοσχαρίσιο κρέας, 354 εκατ. ευρώ για να εισαγάγουμε χοιρινό κρέας, ενώ για αρνιά και κατσίκια πληρώσαμε 39 εκατ. ευρώ. Εντυπωσιακά υψηλά και τα έξοδα για εισαγωγή ψαριών, 348 εκατ. ευρώ το 2011.
Ειδικά όσον αφορά τα κρέατα και τα ψάρια, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι τεράστιες ποσότητες εισαγόμενων προϊόντων βαπτίζονται ελληνικά έτσι ώστε να προτιμώνται από τους καταναλωτές. Και ενώ οι τιμές που πουλούν οι παραγωγοί είναι χαμηλές, οι καταναλωτές αγοράζουν τα προϊόντα ακριβά, σε διπλάσια ή τριπλάσια τιμή.defencenet.gr