27.4.12

Συνασπισμός της... Αριστεράς και του Καμμένου !!

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα δεχόταν τη στήριξη του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην αντιμνημονιακή του πρόταση   !!
Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα δεχόταν τη στήριξη από το κόμμα του Πάνου Καμμένου προκειμένου να σχηματιστεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση. 
 Σκληρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον για «κλεισμένη συμφωνία» με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν να απορρίπτουν την συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, πόσω μάλλον μετά τις προθέσεις Τσίπρα που θα τα έφερνε σε μία ανιστόρητη συμμαχία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Η επίμαχη φράση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον διαδικτυακό τόπο TVXS, όταν ρωτήθηκε εάν θα συνεργαζόταν για να πετύχει την κυβερνητική πλειοψηφία με το κόμμα του κ. Καμμένου:
«Εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε. Δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε. Συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι». 
Από την Κουμουνδούρου προσπάθησαν μετά τις αντιδράσεις να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας εννοούσε σαφώς «ψήφο ανοχής» κι ότι εν πάση περιπτώσει, «όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά και μιλάμε πάντα για μια οριακή κατάσταση στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα συμφωνούσαν σε αυτό το σχήμα το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά, και θα έλειπαν 4-5 ψήφοι για σχηματισμό κυβέρνησης».
Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, δήλωσε με έμφαση ότι «δεν είμαστε πατερίτσα κανενός, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάς χωρίζει χάος στα εθνικά θέματα». Ωστόσο όπως έλεγαν νωρίτερα από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, «όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να ψηφίσουν το πρόγραμμά μας όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά Μνημόνια, και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το Μεταναστευτικό».
Επιχείρησαν όμως και από εκεί να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν περί ύπαρξης διαύλου επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε».
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αιτιολόγησε το «άνοιγμα» στον Πάνο Καμένο λέγοντας ότι «οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές, και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο.
Το κύριο εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές».
 Ο ίδιος επανέλαβε την πρόσκλησή του προς ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα ενός μέλλοντος πρωθυπουργού: «Γιατί όχι να γίνει πρωθυπουργός και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα», δήλωσε.
Η πρόσκληση αυτή όμως, όπως και όλες οι προηγούμενες, αποκρούστηκε πάλι χθες ορθά-κοφτά από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, ενώ αντίθετοι σε κάθε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο είναι και από τη Δημοκρατική Αριστερά. «Καμία» ήταν η κατηγορηματική απάντηση του Φώτη Κουβέλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όταν ρωτήθηκε χθες το βράδυ εάν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.ΤΑ ΝΕΑ