26.4.12

Εντόπισαν το ...θρυλικό σημείο G !!!

Κι όμως υπάρχει! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει Αμερικανός γυναικολόγος αναφορικά με το θρυλικό πλέον σημείο G, η ύπαρξη ή μη του οποίου αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ επιστημόνων εδώ και δεκαετίες.
Υστερα από έρευνα που έκανε κατά τη διάρκεια νεκροτομής στο πτώμα μιας 83χρονης Πολωνής, η οποία είχε πεθάνει από τραύμα στο κεφάλι, ο Ανταμ Οστρένσκι υποστηρίζει ότι η εξαιρετικής ευαισθησίας ερωτογενής ζώνη εντός του γυναικείου κόλπου βρίσκεται εκεί ακριβώς που την έχουν τοποθετήσει στο παρελθόν πολλοί σεξολόγοι.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό τμήμα ιστού, πλούσιου σε νευρικές απολήξεις, το οποίο έχει μέγεθος ίσο με μισό νύχι, δηλαδή 8,1 χιλιοστά μήκος και 3,6 χιλιοστά πλάτος, και βρίσκεται κοντά στην περινεϊκή μεμβράνη, στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου.
Οπως αναφέρει ο Οστρένσκι στα αποτελέσματα της μελέτης του, που δημοσιεύτηκαν στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής», ο λόγος για τον οποίο δεν είχε ανακαλύψει κανείς μέχρι σήμερα το σημείο G είναι το μέγεθός του αλλά και η θέση του βαθιά μέσα στον κολπικό ιστό, ενώ επισημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδέεται με τους περιουρηθρικούς αδένες.
«Η έρευνα αυτή επιβεβαίωσε την ανατομική ύπαρξη του σημείου G, που μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση και βελτίωση της γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας» τόνισε ο Αμερικανός γυναικολόγος και μέλος του Ινστιτούτου Ψυχολογίας στο Σεν Πέτερσμπουργκ της Φλόριντα, στόχος του οποίου είναι να πραγματοποιήσει κι άλλες νεκροτομές σε συνδυασμό με σειρά ορμονικών και βιοχημικών εξετάσεων, καθώς επίσης και εξετάσεις στις νευρικές απολήξεις για να διαπιστωθεί αν η λειτουργία του σημείου G διαφέρει ανάλογα με την ηλικία.
Ο αρχισυντάκτης της «Επιθεώρησης» Αϊρβιν Γκόλντσταϊν επισήμανε, πάντως, ότι ενώ τα ευρήματα προέρχονται από μία μόνο γυναίκα, «προστίθενται στα όλο και περισσότερα στοιχεία που αφορούν τη σεξουαλική ανατομία και φυσιολογία της γυναίκας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο G πήρε το όνομά του από τον Ερνστ Γκρέφενμπεργκ, έναν Γερμανό γυναικολόγο που ισχυρίζεται ότι το ανακάλυψε το 1950.Espresso