15.9.12

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η ταινία που προκαλεί τον αραβικό κόσμο !

Μαχητής της Ερήμου !!!
 Ο Μαχητής της Ερήμου έγινε αιτία νέου ξεσηκωμού στον αραβικό κόσμο. Και ήδη φαντάζει δύσκολη η εκτόνωση της κρίσης. Οι συγκρούσεις, στις οποίες έχουμε αρχίσει να μετράμε νεκρούς, εξαπλώνονται με ρυθμό πυρκαγιάς, ενώ την ίδια στιγμή το μυστήριο για την παραγωγή της ταινίας παραμένει πυκνό.
Η Καλιφορνέζα ηθοποιός Σίντι Λι Γκαρσία, η οποία κάνει μια σύντομη εμφάνιση σε αποσπάσματα της ταινίας που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο, δήλωσε ότι τον περασμένο χρόνο είχε πάρει ρόλο σε ταινία με τον ίδιο τίτλο, αλλά εξαπατήθηκε γιατί δεν γνώριζε πως σε αυτήν θα παρουσιαζόταν ο Μωάμεθ με άξεστη και προσβλητική συμπεριφορά.
Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι που τολμούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην ταινία που έχει προκαλέσει επεισόδια που θυμίζουν «Αραβική Ανοιξη».
Ενας από αυτούς είναι ο Σαμ Μπάσιλ, ο οποίος δηλώνοντας ότι η ταινία στοίχισε πέντε εκατομμύρια, που συγκεντρώθηκαν από εκατό Εβραίους χορηγούς, έριξε λάδι στη φωτιά του θυμού των μουσουλμάνων.
Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι δεν έχουν κατορθώσει να διαπιστώσουν αν ο Μπάσιλ, που εμφανίζεται ως παραγωγός, είναι πραγματικό πρόσωπο ή ψευδώνυμο.
Τέλος, τη συμμετοχή του στην ταινία ως μάνατζερ παραγωγής παραδέχθηκε στο Associated Press και ο 55χρονος Νακούλα Μπάσελεϊ Νάκουλα, πρώην κατάδικος για απάτες από την Καλιφόρνια. Τη διέψευσε, ωστόσο, την επόμενη μέρα στη βρετανική «Daily Telegraph».
Οι ραγδαίες εξελίξεις στον μουσουλμανικό κόσμο με τις διαδηλώσεις και τις βιαιοπραγίες δεν αφήνουν και μεγάλα περιθώρια στους μετέχοντες στην ταινία, ύστερα από τη δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, Κρις Στίβενς.
Η κατάσταση δεν δείχνει να εκτονώνεται. Ενας πολίτης σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν στην Υεμένη από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία προσπάθησε χθες να απωθήσει πολλές φορές, όχι πάντα με επιτυχία, τους διαδηλωτές που πολιορκούσαν την αμερικανική πρεσβεία στη Σανάα.
Την ίδια ώρα, περίπου πεντακόσιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρεσβεία της Ελβετίας (που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ) στην Τεχεράνη μετά από κάλεσμα ακραίας ισλαμικής φοιτητικής οργάνωσης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θάνατος στο Ισραήλ, Θάνατος στην Αμερική».
Αντίστοιχες αντιδράσεις καταγράφηκαν επίσης σε Ιράκ, Λωρίδα της Γάζας και Αίγυπτο.
Μπροστά σε αυτή την έκταση των αντιδράσεων κάποιοι αναλυτές έχουν εκφράσει την άποψη ότι η ταινία μπορεί να ήταν μια απάτη καλά στημένη από μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να «κατασκευαστεί» μια κρίση στη Μέση Ανατολή. Εκτιμούν, μάλιστα, ότι οι επιθέσεις στις πρεσβείες ήταν σχεδιασμένες πολύ πριν από την κυκλοφορία της επίμαχης ταινίας στα αραβικά.