19.3.13

Όλη η Μεσσηνία φέτος ντύθηκε αποκριάτικα !

Γράφει ο Μεσσήνιος
Όλη η  Μεσσηνία φέτος  ντύθηκε αποκριάτικα, ένας Νομός που οι  εκδηλώσεις για τις τελευταίες ημέρες τις φετινής αποκριάς  ήταν πλούσιες  περισσότερο από  κάθε άλλη χρονιά!
Από τη Καλαμάτα  που  πλημμύρισε χιλιάδες καρναβαλιστές και  θεατές μέχρι τα δημοτικά διαμερίσματα όλων των Δήμων  διαμορφώθηκε  ένα  μοναδικό εορταστικό  κλίμα.
Μασκαράτες ,μουσικές , χοροί ,άρματα, και πολυπληθέστατα groups συνέθεσαν  το φετινό ανάγλυφο της αποκριάς του 2013, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις γκρίζες  ημέρες των μνημονίων ,της λιτότητας, των χαρατσιών και των δυσβάστακτων  αντιλαϊκών μέτρων
Την Καθαρή Δευτέρα  κυριάρχησαν τα νηστίσιμα εδέσματα με την παραδοσιακή λαγάνα , και τα σαρακοστιανά κυρίως θαλασσινά  που γέμισαν τα τραπέζια των Μεσσηνιων και το πέταγμα του χαρταετού .
Την… παράσταση όμως την καθαρή Δευτέρα έκλεψε  όπως πάντα  του Κουτρούλη  ο Γάμος στην Μεθώνη .
Μια όαση ψυχαγωγίας με πιπεράτη γλώσσα  με αιχμηρή σάτιρα, τύφλα να έχουν τα περιφερόμενα θεατρικά μπουλούκια με τις φτηνιάρικες  ψευτοεπιθωρήσεις τους.
Εδώ να δείτε ερασιτέχνες μεν αλλά ταλαντούχους ηθοποιούς.
Την Καθαρή Δευτέρα την τιμητική της είχε  η Μεσσήνη.
Το παραδοσιακό της Καρναβάλι  έχει βαθιές  ρίζες και  πολύχρονη ιστορία.
Ακολούθησαν Φιλιατρά ,Νέδουσα .Κορώνη ,Πύλος ,καρναβαλλικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Μεσσηνίας κόντρα στην κρίση και στην μιζέρια της εποχής
Και του χρόνου…. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ