20.3.13

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες !

Η προσοχή μας ήταν στραμμένη χθες στην Κύπρο και για τον λόγο αυτό, ίσως δεν δώσαμε μεγάλη σημασία στην κυβερνητική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα.

Αλλά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ήταν χθες σαφής καθώς αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωσε πρώτον, ότι η διοικητική μεταρρύθμιση που συντελείται στην χώρα, είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ. Με άλλα λόγια έστειλε και δημοσίως το μήνυμα στον Σαμαρά, να μην σκεφτεί ξανά να αγγίξει τον Αντ. Μανιτάκη κι ας βγάζει σπυράκια, όποτε ακούει το όνομά του η Τρόικα.

Και δεύτερον, όχι απλώς επέμεινε στην θέση του για το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά πρόσθεσε ότι εφόσον επιχειρηθεί να εισπραχθεί και το 2013 από την ΔΕΗ, τότε θα θεωρηθεί νέο μέτρο, με το οποίο η ΔΗΜ. ΑΡ. διαφωνεί.

Ήταν μια ακόμη πιο ευθεία βολή, κατά του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, που μόλις πριν από λίγες ημέρες προανήγγειλαν ότι το χαράτσι θα εξακολουθήσει να εισπράττεται και φέτος από την ΔΕΗ.

Όταν λοιπόν ένας πολιτικός αρχηγός που στηρίζει την κυβέρνηση, διαφοροποιείται κι επιμένει σε δύο κορυφαίες κυβερνητικές επιλογές, τότε τι άλλο λέγεται αυτό, εκτός από κυβερνητική κρίση;

Διότι για να ξεπεραστεί, ή θα πρέπει να κάνει πίσω ο πρωθυπουργός και η Τρόικα, ή θα πρέπει να κάνει πίσω ο ίδιος ο κ. Κουβέλης, ο οποίος τουλάχιστον χθες , ήταν απόλυτος και κατηγορηματικός.

Μπορεί να είχαμε λοιπόν κακαρίσματα στην Λευκωσία χθες , αλλά μπορεί οι κότες να γεννήσουν και στην Αθήνα… Βασίλης Χιώτης -tovima.gr