26.4.13

ΚΟΡΩΝΗ-Θυρανοίξια της εκκλησίας Καλτσίδη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο!

 Γράφει ο Μεσσήνιος
Το Βασιλίτσι  Κορώνης έχει την τιμητική του την Μεγάλη Εβδομάδα .
Η Βίλα του ομογενή μεγαλοεπιχειρηματία από τη Ρωσία Φιλάρετου Καλτσίδη θα υποδεχθεί σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αιτία;
Τα θυρανοίξια του ναού που έχει κτίσει στον χώρο του κτήματος που διαθέτει στην περιοχή  ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο καθώς και ο εορτασμός του Πάσχα από σύσσωμη την οικογένεια Καλτσίδη ( που ήδη έχει καταφθάσει στην βίλα ) από την Ρωσία, μαζί με δεκάδες επιχειρηματικές και θρησκευτικές προσωπικότητες  από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsmessinia σαν ημέρα τελετής έχει προγραμματιστεί η Μεγάλη Παρασκευή όπου θα τελεστεί και η περιφορά του Επιταφίου.
Στα θυρανοιξια του Ναού  το «παρών » θα δώσουν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος καθώς και αρκετοί Μητροπολίτες από όλη την Χώρα .
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες  οι εργασίες  που γίνονται στον μεγαλοπρεπή ναό της βίλας έχουν εντατικούς ρυθμούς  και γίνονται κάτω από το άγρυπνο μάτι του Φιλάρετου Καλτσίδη