9.5.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Συνεδρίαση Επιτροπής Ονοματοθεσίας !

Τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, συνεδρίασε η Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Καλαμάτας και αποφάσισε την ονοματοθεσία δημοτικών οδών ως Μιχαήλ Τούμπουρου, Γεωργίου Χαρίτου, Σοφίας Φίλντιση, Πασιθέας, Μίλτου Σαχτούρη, Ελεύθερων Πολιορκημένων, Γεωργίου Χορτάτση, Γιώργου Κατσίμπαλη. Επίσης, αποφασίσθηκε η μετονομασία της οδού Βασιλέως Γεωργίου σε Παπαφλέσσα, στο τμήμα βορείως της Λακωνικής, από τους φωτεινούς σηματοδότες έως την έξοδο αυτού του οδικού τμήματος και πάλι στην οδό Λακωνικής, στα Γιαννιτσάνικα.
Η απόφαση της Επιτροπής κατατίθεται ως εισήγηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία καλείται να εγκρίνει το σχετικό πρακτικό. Εφόσον δοθεί έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το θέμα θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης.
 
  
 
Η Σοφία Φίλντιση                                                 Ο Μιχάλης Τούμπουρος
 
Επισημαίνεται πως, με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο υπό κατασκευήν περιφερειακός δακτύλιος Καλαμάτας έχει λάβει στο σύνολό του το όνομα του ήρωα Παπαφλέσσα και τώρα προστίθεται το τμήμα του δρόμου βορείως της Λακωνικής, που καταλήγει στον περιφερειακό.