11.7.13

Στις 8 Αυγούστου συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Μπ. Ομπάμα

 
Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει στις 8 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι "θα συζητηθούν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος".
H Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την 8η Αυγούστου. Το πλήρες δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αμερικανική προεδρία έχει ως εξής: «Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου [2013], ο Πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.
Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα ?τις [δύο χώρες] συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.
Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα [θεμάτων] αμοιβαίου ενδιαφέροντας και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας».