13.7.13

Δημήτρης Γ. Μαγριπλής -"Δέκα μικρές εικονογραφημένες ιστορίες"



"Οι "Δέκα μικρές εικονογραφημένες ιστορίες" είναι διηγήματα που γράφτηκαν μέσα στην μνημονιακή θύελλα. 
Θα έλεγα ότι είναι βαθιά πολιτικά κείμενα και μάλιστα διαμαρτυρίας, υπό το πρίσμα ότι στις μέρες μας όποιος επιμένει να ονειρεύεται είναι εκτός πραγματικότητας.Τις συνιστώ λοιπόν ανεπιφύλακτα σε όποιον και όποια ακόμη αντιστέκεται και επιμένει να φαντάζεται τις έννοιες και το λόγο με τον τρόπο που πρέπει..."


*
Ο Δημήτριος Γ. Μαγριπλής σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θέμα της διδακτορικής διατριβής του είναι: Πολιτική και Θρησκεία στην κοινωνία του Βυζαντίου – Μια απόπειρα κοινωνιολογικής ανάλυσης του κινήματος των Ζηλωτών (1342 – 1349 μ.Χ.). Τόσο σε επίπεδο μονογραφίας (Σχέσεις και Λειτουργία των Θεσμών. Η διαπλοκή της πολιτικής και της θρησκείας στην κοινωνία του Βυζαντίου. Μια ιστορικο – κοινωνιολογική καταγραφή, Α. Σταμούλης, Θεσσαλονίκη 2003 / β’ έκδοση 2006 ), όσο και σε επίπεδο δημοσιεύσεων σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών (Βυζαντινός Δόμος, Νέα Εστία, Πλάτων, Τετράδια ψυχιατρικής, Κοινωνική Εργασία, Θρησκειολογία, Σύναξη κ.ά.) και συλλογικών τόμων (ως αρθογράφος  ως επιμελητής και ως υπεύθυνος επιστημονικής σειράς ), ασχολήθηκε κυρίως με όψεις του Πολιτιστικού φαινομένου από την Βυζαντινή περίοδο έως σήμερα.

 Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επεκτείνονται και στο αντικείμενο της Κοινωνιολογίας του Θανάτου, της Κοινωνιολογίας της Θρησκείας, όπως επίσης και της Κοινωνιολογίας της Κοινωνικής Πρόνοιας.

 Εκτός από τις επιστημονικές μελέτες έχει ασχοληθεί με τη λογοτεχνία (διήγημα - ποίηση). Τελευταίο του βιβλίο είναι οι "ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" απο τις εκδόσεις ΝΕΟΣ ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ -  ΕΥΘΥΝΗ / Αθήνα  2012. Από το 1999 διδάσκει Κοινωνιολογία σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ως επιστημονικός συνεργάτης ), και από το 2006 εργάζεται ως διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 

 http://nanodihghma.blogspot.gr/2012/12/blog-post_21.html?spref=fb