2.7.13

Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το ελαιόλαδο στο φαγητό, και να αποφεύγουμε τα "Εξευγενισμένα"! .

 Διαβάστε την ανάρτηση για να καταλάβετε πόσο άχρηστα και ανθυγιεινά είναι τα "Κλασικά"-ραφιναρισμένα-Εξευγενισμένα ελαιόλαδα και σπορέλαια, τα οποία εκτός των άλλων χημικών "επεμβάσεων" οι πολυεθνικές που μας τα πασάρουν  τα έχουν προηγουμένως ... βράσει σε υψηλές θερμοκρασίες. (αλλά το κρατάνε μυστικό).
Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό λάδι, αλλά όταν το βράζουμε χάνει πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του, αναφέρουν επιστήμονες από την Πορτογαλία...
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Food Research International», το παρθένο ελαιόλαδο περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από τα άλλα έλαια, καθώς και...
βιοενεργά συστατικά που λέγονται φαινολικές ενώσεις και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ