19.12.13

Εφ.ΗΜΕΡΗΣΙΑ - Διεθνής διαγωνισμός από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξεχωριστής σημασίας είναι η υλο­ποίηση του τρίτου υποέργου, που αφορά την εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης
Ξεχωριστής σημασίας είναι η υλο­ποίηση του τρίτου υποέργου, που αφορά την εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης
Διεθνή διαγωνισμό, συνολικού προϋπολογισμού 1.749.398 εκατ. ευρώ, προκηρύσσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σήμερα, μάλιστα, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η σχετική προκήρυξη. Αναλυτικότερα η πρόταση αφορά τέσσερα υποέργα:
  • Για την προμήθεια εξοπλισμού Μαγειρείων - Πλυντηρίων, ύψους 545.013 ευρώ.
  • Για την προμήθεια εξοπλισμού Μηχανογράφησης, ύψους 245.262 ευρώ.
  • Για την προμήθεια συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου 558.400 ευρώ.
  • Για την προμήθεια εξοπλισμού για αναβάθμιση Η/Μ 400.723 ευρώ.
Ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία κατέχει η υλοποίηση του τρίτου υποέργου, που αφορά την εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης.
Με αυτό τον τρόπο το Νοσοκομείο αποκτά τη δυνατότητα να παράγει και να καλύπτει μόνο του τις ανάγκες σε οξυγόνο ιατρικής χρήσης, προσδίδοντας στο θέμα αυτό μια αυτοτέλεια και μια αυτονομία, όπως επίσης και μια εξοικονόμηση πόρων σε ετήσια βάση της τάξεως των 350.000 ευρώ. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να καταστεί το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας που θα καταφέρει να απαλλαχτεί ολοκληρωτικά και διά παντός από αυτό το καθημερινό δυσβάστακτο οικονομικό βάρος.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γεώργιος Μπέζος, «με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθούμε να υλοποιήσουμε έναν μεγάλο στόχο και να φέρουμε σε πέρας ένα μεγάλο έργο, επιφέροντας μεγάλα οικονομικά οφέλη για το νοσοκομείο μας». 
Η προοπτική να παράγουμε το οξυγόνο ιατρικής χρήσης που χρειαζόμαστε, αποτελεί για όλους μας μια μεγάλη πρόκληση, που η θετική της έκβαση θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, σημειώνει. 
Σύμφωνα με τον κ. Μπέζο, «αν εμείς ως ένα μεσαίο σε δυναμικότητα επαρχιακό νοσοκομείο από αυτή τη δράση έχουμε εξοικονόμηση πόρων της τάξεως των 350.000 ευρώ τον χρόνο, αναλογιστείτε ποιο το όφελος για το δημόσιο συμφέρον όταν υλοποιηθεί και από άλλα νοσοκομεία της χώρας».