13.1.14

ΕΛΛΑΔΑ - Τρόμος για το μέλλον...

Οι μισοί Έλληνες  (50%), φοβούνται ότι θα χάσουν την δουλειά τους !!!
Απαισιόδοξοι για την οικονομία τρεις στους 4 Ελληνες
Τρεις στους τέσσερις Ελληνες εργαζόμενοι δηλώνουν ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το 2014, σύμφωνα με έρευνα σε 32 χώρες της εταιρείας Randstad Workmonitor η οποία καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά απαισιοδοξίας (75%) σε σχέση με τη Γαλλία (68%), την Ουγγαρία (59%) και τις Ισπανία, Ιταλία (55%).
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το δ' τρίμηνο του 2013, με στόχο να εξετάσει τις προσδοκίες των εργαζομένων για το 2014 δείχνει ότι στην Ελλάδα, μόνο το 17% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί φέτος.
Συνολικά, στην Ελλάδα εμφανίζεται ότι, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι λιγότερο αισιόδοξοι για την ανάκαμψη (το 84% στην ηλικιακή ομάδα 44 - 54 ετών δεν είναι αισιόδοξο για τις προοπτικές της οικονομίας το 2014).

Απαισιόδοξοι για την οικονομία τρεις στους 4 Ελληνες
Επίσης, μόνο το 18% αναμένει αύξηση των αμοιβών του το τρέχον έτος και μόνο το 13% αναμένει να λάβει μπόνους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 58% αναμένει να λάβει αύξηση και σχεδόν οι μισοί (48%) αναμένουν να λάβουν μπόνους. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην Τουρκία το ποσοστό των εργαζομένων που αναμένει να λάβει αυξήσεις την ίδια περίοδο ανέρχεται σε 78%.
Απαισιόδοξοι για την οικονομία τρεις στους 4 Ελληνες
Αναφορικά με τον «δείκτη κινητικότητας» της Randstad για την αγορά εργασίας που αξιολογεί την ετοιμότητα των εργαζόμενων να αλλάξουν εργασία σε χρονικό ορίζοντα 6 μηνών. Ο δείκτης κινητικότητας για το δ' τρίμηνο του 2013 σημείωσε πτώση 1 μονάδας σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2013 (δ' τρίμηνο στις 101 μονάδες και γ' τρίμηνο στις 102 μονάδες). Το αποτέλεσμα αυτό καταδεικνύει ότι λιγότεροι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αναμένουν να απασχοληθούν σε νέα εργασία τους επόμενους 6 μήνες.
Το 36% των ερωτηθέντων αναμένει ότι θα καταφέρει να βρει μία ανάλογη εργασία, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
Οι μισοί (50%), φοβούνται ότι θα χάσουν την εργασία τους. Η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο επίπεδο φόβου απώλειας εργασίας ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και το 2ο μεγαλύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την Ινδία (51%).
ΠΗΓΗ