11.3.14

Τρείς Ταβέρνες στην Μεσσηνία " μάγεψαν " τους Βρεττανούς

Η Guardian προβάλλει ιδιαίτερα τις ταξιδιωτικές εντυπώσεις των επισκεπτών του δικτυακού της τόπου και τους καλεί τακτικά να αναρτήσουν την γνώμη τους ως αυτόπτες μάρτυρες και ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ.

Μάλιστα τακτικά δίνει και κίνητρα, με την μορφή ταξιδιωτικών voucher, σε όσους επισκέπτες δώσουν τα καλύτερα και πιο έγκυρα tip. Σε έναν τέτοιο «διαγωνισμό», που έληξε πρόσφατα, θέμα ήταν οι καλύτερες ταβέρνες και παραθαλάσσια καφέ της Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες ήταν αρκετοί και η Guardian ξεχώρισε τα πιο εύστοχα και χρήσιμα σχόλια.

Ένα μικρό δείγμα:

Στο Αιγαίο:

Captain Pipinoς (Αντίπαρος – Αγ. Γεώργιος). «Φάγαμε πεντανόστιμες γαρίδες σαγανάκι πίνοντας κρασί, ενώ τα κύματα μας δρόσιζαν και κοιτούσαμε τα χταπόδια που ''στεγνωναν'' στον ήλιο».

Gregori's Bar (Λογαράς, Πάρος). «Το λένε ''Το Κύμα'', αλλά όλοι το ξέρουν με το όνομα του 80χρονου ιδιοκτήτη του».

Κοχύλι (Σάμος). «Πεντανόστιμη σκορπίνα με λαχανικά και πικάντικοι κεφτέδες που είναι για να πεθαίνεις».

Στην Κρήτη:

Το Κανάλι (Ελούντα). «Πεντανόστιμη κρητική κουζίνα σε ένα μοναδικό, ειδυλλιακό τοπίο».

Το Κελάρι (Κίσσαμος). «Ο καλύτερος μουσακάς που έχω φάει ποτέ»

Sunset (Σταυρός).«Τελειώστε τη νύχτα κάτω από τα αστέρια με μπακλαβά, πεπόνι και ρακόμελο».

Στο Ιόνιο:

Αυλή (Κέρκυρα). «Πίνοντας ούζο το ηλιοβασίλεμα δίπλα σε μια θάλασσα τόσο γαλάζια που περιμένεις να βγει από μέσα της η Μέριλ Στριπ τραγουδώντας».

Lepida beach cafe (Κεφαλονιά). «Ένας μοναδικός σχηματισμός βράχων περικυκλώνει την αμμουδιά και το καφέ».

Στην Πελοπόννησο:

Peroulia (Μεσσηνία). «Μαγική θέα, φανταστική ποιότητα και γεύση φρεσκομαγειρεμένου φαγητού».

Liastras (Στούπα). «Το λεμονάτο κοτόπουλο και το ''κλέφτικο'' αρνί είναι πεντανόστιμα. Aν φας τα τηγανητά κολοκυθάκια του, όμως,  δεν θα θες τίποτα άλλο».

Lela's Taverna (Kαρδαμύλλη). «Θα εθιστείς στη μελιτζανοσαλάτα, και στις γαρίδες μέσα σε φρέσκια σάλτσα ντομάτας με φέτα».