29.4.14

Costa Navarino - Δωρεάν εκπαιδευτικά Σεμινάρια γαστρονομίας

Των επαγγελματιών εστίασης της Μεσσηνίας
από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως τις 7 Μαΐου στην Costa Navarino, με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα και της διοργάνωσης Χρυσοί Σκούφοι

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα και της διοργάνωσης Χρυσοί Σκούφοι, διοργανώνουν στην Costa Navarino, δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 5,6 & 7 Μαΐου 2014 και έχουν ως στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.

Το τριήμερο σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες της εστίασης της Μεσσηνίας να καταγράψουν στοιχεία, παραδείγματα και πρακτικές οδηγίες και προτάσεις, αλλά κυρίως να γνωρίσουν από κοντά, σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου όπως η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Δόξης Μπεκρής, ενώ θα αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώση. Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν μεσσηνιακές συνταγές, ενώ αναγνωρισμένοι ειδικοί στον τομέα της γαστρονομίας θα δώσουν πρακτικές συμβουλές.

Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο σεμινάριο, περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, χωρισμένους σε 6 ομάδες. Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι 3 ώρες ανά ομάδα και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στην ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Κύριος στόχος παραμένει η ανάδειξη και προβολή των τοπικών γεύσεων,  μιας περιοχής η οποία διαθέτει ιδιαίτερο πλούτο σε γαστρονομική παράδοση αλλά και ποιοτικές πρώτες ύλες.

Ο κ. Ξενοφών Κάππας Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη δήλωσε: «Αποστολή του Ιδρύματος είναι η συμβολή στη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε ο Καπετάν Βασίλης με σκοπό την καθιέρωση της Μεσσηνίας ως πρότυπου και υποδείγματος σε όλα τα επίπεδα. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας, που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες της Μεσσηνίας με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθειά τους για την ανάδειξη της περιοχής και των προϊόντων της» και συμπλήρωσε: «Ευχαριστούμε θερμά, όλους τους συνεργάτες μας για την πολύτιμη στήριξή που μας προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Μανιάτης δήλωσε «Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας βρίσκεται πάντα δίπλα σε προσπάθειες που έχουν στόχο να αναδείξουν και να αναπτύξουν τη Μεσσηνία» και συμπλήρωσε: «Είμαστε σίγουροι ότι τα Σεμινάρια θα προσφέρουν σημαντικότατη βοήθεια και ενημέρωση στους επαγγελματίες της εστίασης της Μεσσηνίας με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και την περαιτέρω ανάπτυξή της την οποία όλοι επιδιώκουμε».

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, CHEF, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62212. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.

Πληροφορίες για συντάκτες Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη»

Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, προς τιμήν του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Ως τώρα έχει υποστηρίξει μια σειρά ενεργειών, που περιλαμβάνει από έρευνα για τοπικές ποικιλίες μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια.



Σεμινάρια Γαστρονομίας 5,6 & 7 Μαΐου 2014
                                          
                                                                         Αναλυτικό Πρόγραμμα


                                                                        Δευτέρα 05.05.14                                                                                     .

                                      
Α’ ομάδα (25 άτομα)

09:45 – 10:00          Προσέλευση      
10:00 – 10:30          Τουρισμός και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Καλώστος  Γιώργος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων-Μάρκετινγκ  
10:30 – 11:00          Επικοινωνία και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Κριτσωτάκις  Γιάννης, Οικονομολόγος- Σύμβουλος Επικοινωνίας  
11:00 – 13:00          Μεσσηνιακές Συνταγές & Προϊόντα
                                   Μπεκρής Δόξης, CHEF-Διευθυντής Γαστρονομίας Starwood Hotels & Resorts, Costa                                                     
                                   Νavarino  


Β’ ομάδα (25 άτομα)

13:45 – 14:00          Προσέλευση   
14:00 – 14:30          Τουρισμός και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Καλώστος  Γιώργος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων-Μάρκετινγκ  
14:30 – 15:00          Επικοινωνία και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Κριτσωτάκις  Γιάννης, Οικονομολόγος- Σύμβουλος Επικοινωνίας  
15:00 – 17:00           Μεσσηνιακές Συνταγές & Προϊόντα
                                    Μπεκρής Δόξης, CHEF-Διευθυντής Γαστρονομίας Starwood Hotels & Resorts, Costa                                                     
                                    Νavarino  
                                                                            Τρίτη  06.05.14                                                                                     .

                                      “Taverna” Restaurant, Costa Navarino

Αομάδα (25 άτομα)

09:45 – 10:00          Προσέλευση      
10:00 – 10:30          Τουρισμός και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Καλώστος  Γιώργος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων-Μάρκετινγκ  
10:30 – 11:00          Επικοινωνία και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Κριτσωτάκις  Γιάννης, Οικονομολόγος- Σύμβουλος Επικοινωνίας  
11:00 – 13:00          Μεσσηνιακές Συνταγές & Προϊόντα
                                  Ισμυρνόγλου Νένα, Σύμβουλος CHEF εστιατόριο “Γεύσεις και ξενοδοχείο Περίβολας” Οία Σαντορίνη, συνεργάτης περιοδικού “Γαστρονόμος” και “Κάπα” της Καθημερινής 


Β’ ομάδα (25 άτομα)

13:45 – 14:00          Προσέλευση   
14:00 – 14:30          Τουρισμός και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Καλώστος  Γιώργος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων-Μάρκετινγκ  
14:30 – 15:00          Επικοινωνία και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Κριτσωτάκις  Γιάννης, Οικονομολόγος- Σύμβουλος Επικοινωνίας  
15:00 – 17:00           Μεσσηνιακές Συνταγές & Προϊόντα
                                   Ισμυρνόγλου Νένα, Σύμβουλος CHEF εστιατόριο “Γεύσεις και ξενοδοχείο Περίβολας” Οία Σαντορίνη, συνεργάτης περιοδικού “Γαστρονόμος” και “Κάπα” της Καθημερινής    

    
                                                                          Τετάρτη 07.05.14                                                                                   .


                                         “Taverna” Restaurant, Costa Navarino


Α’ ομάδα (25 άτομα)

09:45 – 10:00          Προσέλευση      
10:00 – 10:30          Τουρισμός και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Καλώστος  Γιώργος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων-Μάρκετινγκ  
10:30 – 11:00          Επικοινωνία και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Κριτσωτάκις  Γιάννης, Οικονομολόγος- Σύμβουλος Επικοινωνίας  
11:00 – 13:00          Μεσσηνιακές Συνταγές & Προϊόντα
                                   Λαζάρου Λευτέρης, CHEF-Εστιάτορας «ΒΑΡΟΥΛΚΟ»,

Β’ ομάδα (25 άτομα)

13:45 – 14:00          Προσέλευση   
14:00 – 14:30          Τουρισμός και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Καλώστος  Γιώργος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων-Μάρκετινγκ  
14:30 – 15:00          Επικοινωνία και Μεσσηνιακή Γαστρονομία
                                   Κριτσωτάκις  Γιάννης, Οικονομολόγος- Σύμβουλος Επικοινωνίας  
15:00 – 17:00           Μεσσηνιακές Συνταγές & Προϊόντα
                                   Λαζάρου Λευτέρης, CHEF-Εστιάτορας «ΒΑΡΟΥΛΚΟ»