19.6.14

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ:2-3 - ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ« ΚΑΝΓΚΟΥΡΩ»ΛΑΧΤΑΡΗΣΑΝ ΤΟΥΣ «ΟΡΑΝΙΕ»

Γράφει :  Ο Αντώνης. Α. Αντωνόπουλος
                  Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
                 Real fm-pamesports.gr`
                
Ένα ανέλπιστα καταπληκτικό ματς, με 5 γκολ, ανατροπές και σπουδαίο ποδόσφαιρο από την Αυστραλία του έλληνα τεχνικού Άγγελου Ποστένογλου, παίχτηκε στο στάδιο Μπέϊρα-Ριο του Πορτο-Αλέγκρε, ανάμεσα στα «Καγκουρό» και τους « Ιπτάμενους» Ολλανδούς.
 Όχι εμείς δεν περιμέναμε να δούμε τέτοιο ματς με μια απίστευτη Αυστραλία, αλλά ούτε ο Ολλανδός τεχνικός Φαν-Χάλ που είχε χάσει το… χρώμα του στο πάγκο. Η … «Αγία Τριάδα» των Ρόμπεν, Φάν Πέρσι και Σναϊντερ με την παρέα του μπήκαν στο γήπεδο με την προδιάθεση να κάνουν μια καλή «Προπόνηση» με τους Αυστραλούς και να σφραγίσουν την πρόκριση τους στους «16» της γιορτής. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο έλληνα τεχνικό Ποστένογλου που τους είχε διαβάσει στήνοντας υποδειγματικά για σεμινάριο τα «Καγκουρό» μέσα στο γήπεδο. Οι αστέρες «Ιπτάμενοι» Ολλανδοί άφησαν χώρο στην Αυστραλία με κρυφή σκέψη να χτυπήσει σαν την κόμπρα στην αντεπίθεση. Το έκαναν στο 20΄με τον συνήθη ύποπτο Αριεν Ρόμπεν που αποφάσισε να κόψει την… πλάκα. Άλλαξε ταχύτητα εκεί αριστερά του άξονα, πάτησε γκάζι μέσα του, έκανε τα 60΄μετρα ποιο γρήγορα και από τον… Μπόλντ και με το αριστερό του πόδι που γυρίζει σαν σβούρα όταν πλασάρει έκανε το 0-1 .
Δεν πρόλαβα να γράψω το γκολ των Ολλανδών και οι πανηγυρισμοί των Αυστραλών με άφησαν …παγωτό. Με έσωσε το replay ευτυχώς. Ο Μάκ Γκουάν πιάνει λόμπα-λουκούμι από δεξιά και στέλνει την μπάλα δίπλα από την βούλα του πέναλτι. Εκεί ο ρέκορντμαν της Αυστραλίας με 34 γκολ Κέιχιλ πιάνει στη κίνηση απίστευτο βολέ και στέλνει στο δεξί παράθυρο του Σίλισεν την μπάλα πετυχαίνοντας ίσως το ωραιότερο γκολ της διοργάνωσης μέχρι στιγμής. Ψυχρολουσία για τις «Τουλίπες» Οι Αυστραλοί με άριστη τακτική ,κατοχή, πίεση ψηλά και πλαγιοκοπήσεις με τον Μπρεσάνο από αριστερά και έναν υπέροχο Λέκι από δεξιά έκαναν τους Ντεγιόνγκ και Ντε –Γκούσμαν να δείχνουν έξω από τα νερά τους. Οι Ολλανδοί ήταν ήδη μπλοκαρισμένοι στην υπεροψία του 5-1 επί της πρωταθλήτριας κόσμου Ισπανίας. Επιστρέφουν από τα αποδυτήρια για το β΄ ημίχρονο και επιχειρούν να πάρουν την κατάσταση στα πόδια τους. Πιέζουν ψηλά, οργανώνουν την μεσαία γραμμή τους και αρχίζουν να δουλεύουν τα «εργαλεία» Ρόμπεν, Σναϊντερ, Φαν Πέρσι. Στο 46΄ο φορ της Γιουνάιτεντ κάνει φάουλ στο Σπιράνοβιτς ,βλέπει κιτρίνη κάρτα από τον Αλγερινό ρέφερι Χαιμουντί και χάνει το ματς με την Χιλή στις 23 του μήνα. Στο 53΄όμως οι μαχητές Αυστραλοί κάνουν την ανατροπή και δείχνουν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Κερδίζουν πέναλτι με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Γιααμάτ και ο Γέντινακ κάνει το 2-1.Φτάσαμε στο 58 για να γίνει στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής του Αυστραλού πορτιέρο Ράι, για να γίνει το τριγωνάκι της… αμαρτίας από τον Ρόμπεν στον θρασύ νεοεισελθέντα στο ματς Ντεμπάι Μέμφις και στον ψυχρό εκτελεστή Φαν –Πέρσι. Το 2-2 ήταν γεγονός. Το ματς έχει δρόμο, είναι χορταστικό ,υπέροχο, απρόβλεπτο, συγκλονιστικό. Στο 67΄ο Λέκι που ταλαιπώρησε την άμυνα των Ολλανδών απειλεί να κάνει το 3-1 και χάνει την ευκαιρία. 
Άγραφος νόμος στη μπάλα με αυστηρή τιμωρία. Ο Μέμφις στη κόντρα δεν παίρνει χαμπάρι και από 45 μέτρα πιάνει στον..ύπνο τον Ράι για να πάει στη θέση της η καρδία του Φαν-Χάλ και των συμπαικτών του. Κεραυνός με φάλτσο 2-3 για τους «Ιπτάμενους» που λαχτάρησαν από τα «Καγκουρό» αρκετές φορές. Οι Αυστραλοί δεν το έβαζαν κάτω έτρεχαν σαν «Δαιμονισμένοι» παρασύροντας τους Ολλανδούς που έκρυβαν σαν φυλαχτό το 2-3,μεχρι το τελευταίο σφύριγμα του απαρατήρητου Αλγερινού ρέφερι Χαμουντί.
 Ήταν φανταστικό παιχνίδι με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες και μια Αυστραλία που θα παίξει το τελευταίο της χαρτί στις 23 Ιουνίου απέναντι στην Ισπανία. 
Θα είναι κρίμα για τα «Καγκουρό» να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής, απέδειξαν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο όπως και ο συμπατριώτης μας Ποστένογλου που σίγουρα θα τον θυμάται ο Φαν-Χάλ.Αλλο ένα ματς με πλούσια την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. 
Τα υπέροχα γκολ, τις φάσεις, τις ανατροπές και την αγωνία της εξέλιξης. 
Αυτά προσφέρει το παγκόσμιο Κύπελλο της «Θεάς».