9.10.14

ΕΛΕΟΣ - ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ ΤΟ ..ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΚΑΛΤΣΙΔΗ

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ....ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ !!!

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΥΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΚΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αυτά  κε Γόντικα και κε Βουδούρη είναι τα προβλήματα της Μεσσηνίας και όχι η βίλα Καλτσίδη !!!

Βλέποντας την …πρεμούρα που έχει πιάσει το τελευταίο διάστημα αριστερο-δεξιούς παράγοντες της Μεσσηνίας και την ατολμία του Περιφερειακού Συμβουλίου  Πελοποννήσου  να επικυρώσει την νόμιμη  απόφαση  του δημοτικού συμβουλίου Πύλου –Νέστορος για την περιβαλλοντολογική  μελέτη  της προστασίας των ακτών στα βράχια της βίλας Καλτσίδη είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε στην Περιφέρεια καθώς και στους …νεόκοπους σωτήρες της Μεσσηνίας Βουδούρη , Γόντικα ,Μ.Μ.Ε  και παρατρεχάμενους  μερικά από τα  μεγάλα χρόνια προβλήματα  που αναζητούν μάταια λύση  στην Μεσσηνία αλλά πιθανόν αγνοούν οι ….γενικοί εισαγγελείς  του τόπου μας 

Σύνδεσμος ύδρευσης  « Τέλλος Άγρας »

ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ  - 20.000 ΜΕΤΡΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΕΝ ΕΤΙ  2014 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  ΕΠΙ…. ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ  ΜΕ ΑΜΙΑΝΤΟ !!!

Είναι αδύνατο να δεχτούμε, ότι υπάρχουν ακόμα υδρευτικά δίκτυα στην Μεσσηνία  με βασικό υλικό τον καρκινογόνο αμίαντο, 32  χρόνια μετά την Κοινοτική  Οδηγία 76/769/Σεπτέμβριος 82.
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 149 της Συνθήκης αυτής που απευθύνεται προς όλα τα Κράτη–Μέλη «απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και εμπορία των προϊόντων και παρασκευασμάτων του αμίαντου».
Αν  οι πολιτικές και τοπικές  μας  εξουσίες εξακολουθούν να στρουθοκαμηλίζουν, τους υπενθυμίζω ότι το κτίριο που στεγαζόταν η Ευρωπαική  Επιτροπή εκκενώθηκε το 1991, όταν βρέθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί αμίαντος κατά την κατασκευή του το 1967.
Παρόλα αυτά η Ελλάδα όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με την πρώτη Οδηγία (γι’ αυτό και ακολούθησε και δεύτερη Οδηγία με αρ. 87/217/ΕΟΚ/19-3-87 σχετικά πλέον με την πρόληψη και μείωση της ρύπανσης από τον καρκινογόνο αμίαντο)  και συνεχίζουμε να ανεχόμαστε την ύπαρξη του αμίαντου ακόμη και σε δίκτυα ύδρευσης  όπως αυτό του Συνδέσμου ύδρευσης   «ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ » που υδροδοτεί δύο Καλλικρατικούς Δήμους  ( Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας ) από το 1973 έως σήμερα και συγκεκριμένα για το κομμάτι του αγωγού από τις πηγές  στο Παλαιό Λουτρό ( Αλικοντούζι ) έως την Μεταμόρφωση με μήκος αγωγού πάνω από ….20 χιλιόμετρα .

Οδικό δίκτυο 

Ρωμανού  - Γαργαλιάνοι  νέο γεφύρι της Άρτας

Η  κατασκευή του νέου δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, μήκους 12 χιλιομέτρων,  ξεκίνησε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ του Γ’ ΚΠΣ.
Το έργο, με αρχική σύμβαση 13 εκ. ευρώ, έχει «στοιχειώσει » για πάνω από δέκα χρόνια αλλά κανενός το αυτι δεν ιδρώνει αν  και διερχεται σε απόσταση ….100 μέτρων από την ναυαρχίδα του τουρισμού στην Ελλάδα το συγκρότημα της  Costa Navarino .


Στροφή θανάτου στο Τουλούπα Χάνι ! 10 χρόνια σε αυτό το χάλι

Στην  επαρχιακή οδό Τουλούπα Χάνι  -Αριστομένης  200 μέτρα μετά την έξοδο από τον οικισμό Τουλούπα Χάνι με κατεύθυνση  προς Αριστομένη  ο θάνατος έχει στήσει καρτέρι στους ανυποψίαστους οδηγούς  που  κινούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι  απλά είναι θέμα χρόνου το πότε θα κτυπήσει .
Το μισό οδόστρωμα  πάνω στην ( χωρίς ορατότητα )  στροφή θυμίζει  βομβαρδισμένο τοπίο με  αποτέλεσμα  οι οδηγοί να αναγκάζονται να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα   χωρίς ορατότητα και από θαύμα έως τώρα δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα  την τελευταία …Δεκαετία .
Εκτός αν Μεσσηνία για εσάς  κοι του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου  είναι το Βασιλίτσι και η βίλα Καλτσίδη  στην Κορώνη ενώ  οι ημιορεινές περιοχές της Μεσσηνίας  είναι για εσάς …άγονη γραμμή από πλευράς ….έργων και ψήφων

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες έργα μικρά και μεγάλα που αποτελούν «όνειδος » για την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Πελοποννήσου απλά αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά που άπτονται της δημόσιας υγείας  και της σωματικής ακεραιότητας ελλήνων πολιτών  για να δείξουμε στους αλεξιπτωτιστές  και πολιτικούς καιροσκόπους  της αυτοδιοίκησης  (Βουδούρης κλπ) ότι ελάχιστα  μας ενδιαφέρει αν ενοχλούνται οι …γλάροι από την προστασία των ακτών της βίλας Καλτσίδη  για μας προέχει η εγκατάλειψη και η δημόσια υγεία των κατοίκων της Μεσσηνίας .

Β.Μ